Tractament amb punció seca

Al NEXT tractem a moltes persones amb dolor muscular, especialment a l’esquena i a les cames. D’aquest tipus de dolor els fisioterapeutes en diem “dolor miofascial” o “síndrome de dolor miofascial”. És el que es coneix popularment com una contractura muscular, punt gatell, nusos…

Aquests tipus de color és com notar al múscul alguna cosa clavada. I tu, n’has tingut mai? És possible que encara que els dies passin et segueixi fent mal i no acabi de marxar. O fins i tot, has tingut la sensació de portar una motxilla pesada a sobre les espatlles… La punció seca pot donar solució a aquests problemes.

puncio seca

Les causes de la contractura muscular

La contractura muscular o dolor miofascial apareix a causa d’un sobre-estirament o per haver exigit massa al múscul. Les fibres musculars es retenen fent força quan haurien d’estar relaxades. Et sona, oi que sí? Això també pot passar quan ens donem un cop fort al múscul o quan acumulem moltes setmanes d’entrenaments.

El més important es que confirmem que es tracta d’una contractura i no d’una ruptura muscular. A NEXT els fisioterapeutes et farem una ecografia i confirmarem que no hi ha una lesió muscular.

TRACTAMENT DELS PUNTS GATELL AMB PUNCIÓ SECA

Normalment les contractures van acompanyades d’uns punts de dolor molt característics anomenats “punts gatell”, que són el focus del dolor muscular. Poden provocar restricció del moviment, debilitat, fatiga i dolor referit a altres zones del cos. Els nostres fisioterapeutes són experts en ús de dues tècniques de punció seca per desfer la contractura i que aquesta deixi de provocar dolor i pèrdua de força i flexibilitat.

Principalment aquestes tècniques s’utilitzen en persones amb síndrome de dolor miofascial. No obstant això, també es pot utilitzar en situacions en què el pacient presenta dolor que pot trobar-se localitzat en una zona o irradiat a certa distància, i que no s’ha vist reduït mitjançant l’aplicació d’altres tècniques de tractament com són l’exercici, la teràpia manual o mètodes no invasius.

Encara que aquestes tècniques de tractament permetin que els fisioterapeutes redueixin de forma espectacular el dolor muscular només és una part del tractament. Els nostres fisioterapeutes t’ajudaran amb altres eines i exercicis específics perquè mai més et torni a passar.

puncio seca i acupuntura

Es dolorosa la punció seca?

L’equip de fisios sempre diem que la punció seca fa menys mal que una analítica però que després la zona queda una mica adolorida. Passats dos dies el dolor desapareix del tot i és com si deixessis de portar aquella motxilla tan pesada a sobre. Pensa que a part de la punció seca t’ensenyarem estiraments i exercicis per la zona i si cal, realitzarem un massatge.

COM ES REALITZA LA PUNCIÓ SECA?

Es tracta d’entrar amb una agulla fina fins a la fibra muscular repetides vegades i en diverses zones del mateix múscul. Com que es tracta d’una agulla molt fina la punxada no fa gens de mal, però quan arribem a la contractura notaràs una mica de molèstia lleu i algun espasme muscular.

L’electropunció, una alternativa a la punció seca

La diferència principal entre la punció seca convencional i l’electropunció seca és la quantitat de punxades que fem i l’ús de corrent a dins del múscul. En el cas de l’electropunció seca només necessitem clavar dues agulles per tractar un sol múscul. Una vegada ben col·locades hi apliquem una lleu corrent elèctrica que va fins a dins del múscul.

Això ens permet reduir de manera increïble la tensió, rigidesa i dolor muscular. Treballar la punció amb electricitat és una manera d’eliminar les contractures musculars, a més de ser molt menys dolorosa que la punció seca, que ens demana fer moltes més punxades.

Electropuncio terrassa

Sessió de fisioteràpia

60

T'has lesionat? Omple aquest formulari i t'ajudarem amb la recuperació

  Preguntes freqüents

  A QUINES ZONES I LESIONS TRACTEU NORMALMENT AMB PUNCIÓ SECA?

  La punció seca és una tècnica semi-invasiva que pot utilitzar-se a gairebé tot el cos, tot i així la cura de lesions on hi apliquem més aquesta tècnica amb agulles és amb les següents zones i patologies:

  • Bessons
  • Isquiotibials
  • Quàdriceps
  • Dits
  • Esquena
  • Braç
  • Contractures musculars
  • Dolors musculars
  • Fascitis plantar

  Quina formació han rebut els fisioterapeutes per fer punció seca?

  Tot l’equip de fisioteràpia del nostre centre de Terrassa ha rebut formació oficial en ús de punció seca del Col·legi de fisioterapeutes de Catalunya. A més tot l’equip disposa d’una llarga experiència en l’ús d’aquesta tècnica i també s’ajuda de l’ecografia a l’hora de punxar estructures complexes i profundes.

  La punció seca està inclosa en el preu de la sessió de Fisioteràpia?

  Sí, els preus de les sessions de Fisioteràpia inclouen totes les tècniques i eines que fem servir, sigui punció seca, indiba activ, ecografia múscul esquelètica o qualsevol altra. Tu només t’has de preocupar de posar-te en mans d’un dels nostres fisioterapeutes i ells faran tot el que calgui per ajudar-te.

  Fa molt mal aquest tractament amb agulles?

  Com expliquem és una tècnica invasiva però suportable. En alguns músculs fa més mal que d’altres però sempre és suportable. Recorda que pots tenir dos dies de dolor després que un dels nostres fisioterapeutes et faci punció seca però la sensació final és molt bona.

  lesions i zones habituals amb les que practiquem punció seca

  • Contractura Muscular
  • Dolor Muscular
  • Fascitis Plantar
  • Bessons
  • Isquiotibials
  • Quàdriceps
  • Dits
  • Esquena
  • Braç
  Close

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
  adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
  dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
  Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

  Working hours

  Monday – Friday:
  07:00 – 21:00

  Saturday:
  07:00 – 16:00

  Sunday Closed

  Our socials
  About
  Obrir WhatsApp
  Necessites ajuda?
  Scan the code
  Hola!
  Com et podem ajudar?