ECOGRAFIA MÚSCULOESQUELETICA A TERRASSA

L’ecografia és una prova d’imatge que realitzen els fisioterapeutes del NEXT Terrassa per a diagnosticar lesions musculars i tendinoses. És una prova dinàmica, indolora i molt eficaç amb la qual podem saber els resultats al mateix moment.

Amb l’ajuda de l’ecògraf aconseguim arribar a un diagnòstic molt més fiable i descartar lesions importants davant d’una punxada, dolor agut o traumatisme. En altres casos també ens permet descartar altres problemes que requereixin una ràpida derivació a altres especialistes o proves d’imatge com la radiografia o la ressonància magnètica.

lesions per sobreentrenament

L’ECOGRAFIA PER MILLORAR L’ÈXIT DEL TRACTAMENT

Gràcies al diagnòstic ecogràfic sabem quin és el millor tractament per a tu i escollim les eines adequades pel teu cas: indiba activ, exercicis, punció seca, pressoteràpia, massatge… L’equip de fisioterapeutes també utilitza l’ecògraf per a millorar els tractaments de punció seca o electròlisis percutània (EPTE). Amb l’ecografia podem millorar l’efectivitat del tractament i disminuir el risc de punxar estructures delicades com el nervi o els vasos sanguinis.

Gràcies al diagnòstic ecogràfic sabem quin és el millor tractament per a tu i escollim les eines adequades pel teu cas: indiba activ, exercicis, punció seca, pressoteràpia, massatge… L’equip de fisioterapeutes també utilitza l’ecògraf per a millorar els tractaments de punció seca o electròlisis percutània (EPTE). Gràcies a l’ecografia podem millorar l’efectivitat del tractament i disminuir el risc de punxar estructures delicades com el nervi o els vasos sanguinis.

CONTROL DE LA LESIÓ I ALTA ESPORTIVA SEGURA

Per a l’equip de fisioteràpia del NEXT també és clau saber si t’estàs recuperant adequadament de la teva lesió. Així doncs realitzem ecografies de manera periòdica per comprovar si els teixits s’estan cicatritzant correctament i per veure si hi ha presència de líquid o hematoma. Gràcies al control ecogràfic podem saber quan podem avançar de fase en la teva recuperació i saber quan estàs a punt per tornar a competir.

Preguntes freqüents

QUÈ ÉS LA ECOGRAFIA MUSCULAR?

L’ecografia múscul-esquelètica és una eina que utilitzem al NEXT Terrassa per millorar la precisió en el nostre diagnòstic de fisioteràpia. Es tracta d’una eina que facilita l’exploració de l’aparell musculoesquelètic i ens ajuda a conèixer si els processos de recuperació s’estan assolint. Es tracta d’una tècnica àmpliament utilitzada en el món de la medicina esportiva però que ara s’ha estès dins la Fisioteràpia i al NEXT considerem que pot resultar una eina clau en algunes lesions.

EN QUÈ CONSISTEIX L’ECOGRAFIA?

Es tracta d’una imatge que s’obté mitjançant una sonda que envia un senyal d’alta freqüència a través de la pell i obtenim una imatge similar a la ressonància magnètica.

Els professionals del servei de Fisioteràpia observant aquesta imatge i sumat a la seva experiència interpretaran si hi ha una lesió i quin tipus de lesió es tracta. A partir d’aquesta informació iniciarem un procés de recuperació biològica per acabar fent una readaptació guiada pels preparadors físics del NEXT

QUÈ PODEM VEURE A L’ECOGRAFIA?

L’ecografia múscul-esquelètica és una tècnica d’imatge que pot donar-nos una imatge en temps real dels teixits tous i ens pot ajudar a fer-ne un estudi dinàmic. Els principals teixits que ens ajudarà a explorar són: músculs, tendons, lligaments i fàscies. Al NEXT Terrassa utilitzem l’ecografia com una eina que ens ha de servir per millorar el nostre diagnòstic i a més ens ajudarà a controlar com evoluciona la lesió. És tan important obtenir un diagnòstic com fer una bona recuperació esportiva, sinó la probabilitat de recaure d’una lesió és molt més alta. Si tens dubtes en la teva lesió, si penses que una ecografia podria ajudar-te o si ja has patit diverses vegades una mateixa lesió, no dubtis en acudir al NEXT Terrassa i mirarem d’ajudar-te a obtenir un bon diagnòstic i a planificar una bona recuperació.

Lesions i zones habituals on realitzem ecografia múscul esquelètica

 • Trencada muscular
 • Lesió tendó
 • Fascitis plantar
 • Bessons
 • Isquiotibials
 • Quàdriceps

Sessió de fisioteràpia

60

LES OPINIONS DELS NOSTRES CLIENTS

Sergi Araya – “El que més em va agradar va ser la professionalitat amb què l’Enric em va tractar. Vaig anar-hi per una trencada a l’isquiotibial i gràcies al fet que disposen d’ecògraf van poder localitzar la lesió per a posteriori crear una recuperació personalitzada”

Victor Martinez – “Noté un pinchazo en el gemelo jugando a pádel y a los dos días me hicieron una ecografía. Pude jugar el fin de semana porque vimos que no había lesión, gracias al tratamiento y la indiba”

Martin Carriedo – “Gràcies a l’ecografia vam poder veure que tenia una lesió als isquiotibials que m’havia fet entrenant a futbol i planificar un recuperació”

T'has lesionat? Omple aquest formulari i t'ajudarem amb la recuperació

  Close

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
  adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
  dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
  Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

  Working hours

  Monday – Friday:
  07:00 – 21:00

  Saturday:
  07:00 – 16:00

  Sunday Closed

  Our socials
  About
  Obrir WhatsApp
  Necessites ajuda?
  Scan the code
  Hola!
  Com et podem ajudar?