La Mariona Ramos és graduada en Fisioteràpia per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Està especialitzada en Fisioteràpia esportiva i readaptació a l’activitat física per les Escoles Universitàries Gimbernat (EUG). És una peça clau de l’equip de fisioterapeutes del NEXT i de la Selecció Espanyola Absoluta Femenina de Hoquei Herba. Descobrim com se sent a punt de viure els Jocs Olímpics com a fisioterapeuta.

QUINES TASQUES DESENVOLUPES COM A FISIOTERAPEUTA AL NEXT?

La meva tasca com fisioterapeuta al NEXT es basa a ajudar a millorar la qualitat de vida de totes aquelles persones que venen per una lesió o dolor inespecífic donant el millor enfocament interdisciplinari en cada cas. A més, tinc la sort de treballar envoltada d’un equip format per altres fisioterapeutes i preparadors físics en el qual tothom pot sumar a l’hora d’ajudar a cada persona.

Com és la teva experiència com a fisioterapeuta de la Selecció Espanyola d’Hoquei Herba?

Són moltes hores d’entrenaments. Les jugadores necessiten una resposta per part de l’àrea de fisioteràpia, des del tractament a la llitera, l’ús de diferents eines i tecnologies per mantenir a les jugadores en el camp entrenant i competint al màxim. I això sempre amb la coordinació amb l’àrea de preparació física, mèdica i clar està amb la resta del staff tècnic. He tingut l’oportunitat d’estar en diferents concentracions i competicions tant amb la categoria femenina SUB21 com ara actualment amb l’absoluta. Aquesta experiència, sens dubte, em fa créixer tant en l’àmbit professional com personal, traslladant tot el coneixement i aprenentatge a qualsevol altre context.

Què és el que més ganes tens de viure dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020?

Viure els Jocs Olímpics com a fisioterapeuta em fa moltíssima il·lusió. Els jocs olímpics seran una experiència on més que mai seguirem treballant amb l’esforç d’aquests últims quatre anys. Això fa que tingui moltes ganes de poder-ho viure des de dintre i poder-hi participar. Tot i ser un gran repte, d’aquest any tan i tan complicat s’enfoca amb moltes ganes i molta il·lusió. Poder estar envoltada dels millors esportistes del país i del món, juntament amb els seus respectius membres del staff, és una de les coses que tinc més ganes de viure. Crec que serà una cosa on podré enriquir-me tan personalment com professionalment.

Què és el que més t’agrada de ser fisioterapeuta?

Poder veure com gràcies als teus coneixements pots arribar a millorar l’estat i la qualitat de vida d’aquelles persones que ho necessiten es podria dir que és el que més m’omple de la meva professió. Cada fisioterapeuta tenim diferents eines/tècniques per poder abordar cada patologia, i no necessàriament n’hi ha una que sigui la millor. Personalment penso que tot això defineix l’essència de cada professional. Aquesta varietat ens permet poder triar davant de cada situació i persona el que creiem que pot anar millor.

Quin tipus de lesions o problemes físics acostumes a veure més?

El que més acostumada estic a tractar són problemes musculoesquelètics, com, per exemple, els problemes d’esquena. Una gran causa de consulta derivada als mals hàbits i postures del dia a dia entre altres factors. Per altre banda, davant d’esportistes ja siguin amateurs o bé d’elit, les lesions que més acostumo a veure són les lesions musculars, lesió per la qual es necessita un bon treball de recuperació i readaptació. Només així podem evitar tenir cap recaiguda. Gràcies a l’equip del NEXT, del qual en formo part, podem dur a terme una bona recuperació treballant en conjunt fisioterapeutes i preparadors físics.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?