L’esquinç de turmell és una lesió als lligaments que connecten els ossos del turmell. Els lligaments són bandes de teixit fibrós que ajuden a mantenir els ossos al seu lloc i proporcionen estabilitat a l’articulació.  El tractament per l’esquinç de turmell que et reponem fisioterapuetes profesionals com l’equip de Fisioteràpia i Readaptació esportiva del NEXT giren entorn del que has de fer si tens un esquinç de turmell i quins consells seguir. 

I és que és una de les lesions més habituals. L’equip de Fisioteràpia del NEXT atenem moltes persones que han tingut un esquinç de turmell al nostre centre de Fisioteràpia de Terrassa. En aquesta entrada t’expliquem el millor tractament si tens un esquinç de turmell.

Què és un esquinç de turmell?

L’esquinç de turmell és una lesió dels teixits del turmell provocada per una torçada en el moviment d’inversió. Es produeix a causa d’un moviment brusc i excessiu del turmell en el qual es poden lesionar els lligaments i altres teixits, com tendons, ossos i nervis. L’esquinç de turmell també es coneix com torçada, esguinç o torçament, i provoca dolor, inflamació i impotència funcional del turmell i del peu.

Tractament per l'esquinç de turmell | Next Terrassa

Quants graus d’esquinç de turmell hi ha?

Hi ha tres graus d’esquinç de turmell. Grau 1 d’esquinç de turmell: sobreestiramnt o lesió lleu dels lligaments del turmell. Grau 2 d’esquinç de turmell: lesió moderada o ruptura parcial dels lligaments del turmell. Grau 3 d’esquinç de turmell: lesió completa o greu dels lligaments del turmell.

Quins símptomes provoca l’esquinç de turmell?

Els símptomes habituals de l’esquinç de turmell són la inflamació del turmell, el dolor i la impotència funcional. La inflamació és l’acumulació de líquid o edema a la cara externa del turmell i del peu. El dolor acostuma a situar-se a la part exterior i provoca la impotència funcional.

he d’anar a urgències per un esquinç de turmell?

Si has patit un esquinç de turmell si que hauries d’anar a urgències. Com més greu sigui la torçada més recomanable anar a l’hospital perquè et facin una radiografia. En cas que no puguis posar el peu al terra per culpa del dolor és molt important que hi vagis per descartar que no tinguis un os trencat. Recorda que el diagnòstic permet disenyar el millor tractament per un esquinç de turmell.

Tractament per l'esquinç de turmell | Next Terrassa

Com és el tractament per l’esquinç de turmell?

El tractament per l’esquinç de turmell combina tècniques de fisioteràpia passiva, com la INDIBA, l’embenat, la teràpia manual i la crioteràpia, amb exercicis de mobilitat i força. Per a recuperar un esquinç de turmell s’ha d’immobilitzar el turmell, posar gel, comprimir la zona, elevar el peu i començar la recuperació amb el teu fisioterapeuta. Quan hagi pasat aquesta fase inicial hauràs de fer exercicis de mobiliat, de força i tornar a l’esport de forma progresiva.

Quan tarda en curar un esquinç de turmell?

L’esquinç de turmell es pot curar en pocs mesos, en funció del grau de lesió. Si és un esquinç de turmell de grau 1 segurament podràs tornar a fer esport en setmanes. En canvi, si és un esquinç de turmell de grau 2, hauràs d’esperar una mica més i no tornar fins que no tinguis dolor. En lesions més greus poden passar alguns mesos fins que el turmell deixi de fer mal.

Tractament per l'esquinç de turmell | Next Terrassa

Què fer si tens un esquinç de turmell?

Si tens un esquinç de turmell has de protegir la zona, moure’t sense dolor, posar gel, comprimir la zona i tenir el peu aixecat. seguir cinc pasos. L’equip de fisioterapeutes del NEXT Terrassa ens fixem si hi ha inflamació, hematoma (quan es torna blau), dolor… Sempre fem una exploració de fisioteràpia i utilitzem l’ecografia per saber si cal derivar al traumatòleg per descartar una fractura òssia. Aquest és el tractament inicial per un esquinç de turmell:

1. PROTECCIÓ: Mira d’immobilitzar el turmell amb alguna turmellera abans de venir al NEXT. El nostre equip de fisioterapeutes et farà un super embenat i si cal t’enviarà al metge després de fer una ecografia

2. MOU-TE: Has de caminar i moure’t si el dolor t’ho permet. Segurament les primeres hores et calgui reposar una mica però tan aviat com puguis has de començar a treballar. El millor quepots fer ara és llogar la crioteràpia del NEXT i fer-la servir 3 vegades al dia des del teu sofà.

3. GEL: No abusis del gel, com a màxim 10 minuts. Evita que el gel et toqui directament la pell, podries cremar-te! Al NEXT hem vist cremades per gel i no molen gaire

4. COMPRESSIÓ: El teu fisioterapeuta del NEXT et farà un embenat compressiu elàstic per controlar la inflamació. A més també et posarem les botes de pressoteràpia per accelerar la recuperació

5. ELEVACIÓ: Quan estiguis descansant pots aixecar el peu per afavorir el retorn venós i aprofitar per fer petits moviments

Com eliminar l’inflamació de l’esquinç de turmell?

Per eliminar l’inflamació de l’esquinç de turmell pots fer servir gel o llogar una màquina de crioteràpia a la nostra clínica de fisioteràpia de terrassa. Gràcies a aquesta tecnologia aconseguiràs reduir el dolor, desinflamar el turmell i escurçar el temps de recuperació. Pensa que la crioteràpia permet aplicar una temperatura constant de 2º sense que el gel es descongeli. I a més aplica una pressió al turmell que permet absorbir l’edema.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?