Has tornat a  córrer per Terrassa després de l’estiu i tens mal a la planta del peu? És normal, portes molt temps parat i el cos no està acostumat a l’impacte. La famosa fascitis plantar és una de les lesions més típiques en els runners, sobretot per aquells que prepareu la Mitja de Terrassa, la Vallès Drac Race o simplement heu tornat a córrer durant el desconfinament. T’expliquem els tres trucs per prevenir la fascitis plantar del corredor.

Quants DIES DEIXAR DE CÓRRER SI TENS FASCITIS PLANTAR?

Si tens fascitis plantar hauràs de deixar de córrer alguns dies o setmanes. A l’estudi que hem realitzat al NEXT el 40% dels runners de Terrassa que es lesionen van contestar que es van veure obligats a deixar de córrer més de 30 dies. Com pots evitar tots aquests dies de baixa? Ho descobriràs amb els tres trucs per prevenir la fascitis plantar del corredor. Què és més important per preparar una cursa de Terrassa entrenar molt o entrenar millor?

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa
Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa

COM PREVENIR LA FASCITIS PLANTAR SI t’agrada sortir a córrer?

Si t’agrada sortir a córreri vols prevenir problemes a la planta del peu com la fascitis plantar has de seguir aquests consells que et donem a continuació. Al NEXT et podem ajudar amb els tres tres trucs per prevenir la fascitis plantar del corredor. Som-hi!:

  1. MILLORA LA FORÇA: Els estudis científics i l’experiència ens han mostrat que la preparació física és clau per prevenir qualsevol tipus de lesió. En la fascitis plantar és important per millorar l’absorció de la càrrega del pes del cos i poder  efectuar un impuls.
  2. ACTIVA ELS TEUS PEUS: El peus són els grans oblidats en l’entrenament, quan són els fonaments del nostre cos. Els músculs de la planta del peu, són els encarregats d’absorbir el pes del cos quan corres com ja vam parlar en el post de tenditis d’aquiles.
  3. MILLORA LA TEVA MOBILITAT: Quan portes el teu cos al límit necessites que els engranatges funcionin al màxim. Si prepares una cursa com la Mitja de Terrassa en què acumularàs moltes hores d’entrenament, mantenir la mobilitat natural de les articulacions t’ajudarà a prevenir lesions.

COM ET POTS RECUPERAR SI TENS FASCITIS PLANTAR O DOLOR A LA PLANTA DEL PEU?

És moment d’escoltar el teu cos, córrer aguantant dolor només farà que agreujar la lesió. El dolor en la fàscia plantar acostuma a ser en la part més anterior del taló, però pot variar segons cada persona. El servei de fisioteràpia pot ajudar-te a conèixer quin és el diagnòstic real de què passa en el teu peu, hi ha molts lligaments, nervis i músculs que poden patir i no deixar-te progressar. Mitjançant l’ecografia múscul-esquelètica podem conèixer de forma més acurada quina part del peu està patint i a partir d’aquí planificar un tractament. 

  1. EN PRIMER OBJECTIU del tractament serà controlar el dolor. La punció seca, la utilització de la Indiba i altres tècniques de fisioteràpia t’ajudaran a reduir la intensitat del dolor.
  2. EL SEGON OBJECTIU és millorar la força dels teus peus i de tot el cos per quan puguis tornar a córrer no recaiguis i tornis a tenir dolor a la planta del peu, ja sigui una fascitis o una fasciosis plantar.
  3. EL TERCER OBJECTIU és tornar a introduir la carrera i gaudir dels entrenaments i les curses de Terrassa de forma progressiva
Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?