Al NEXT Terrassa estem especialitzats en la recuperació del lligament creuat anterior. El nostre equip de Fisioteràpia t’acompanya des que surts del quiròfan fins que tornes a córrer, saltar o competir. Et donem les claus perquè la teva recuperació sigui un èxit!

QUÈ PUC FER PER ACCELERAR LA RECUPERACIÓ DEL LLIGAMENT CREUAT ANTERIOR?

Per accelerar la recuperació després de la reconstrucció del lligament creuat anterior és imprescindible seguir un pla de tractament totalment individualitzat. El fisioterapeuta del NEXT Enric Grau ha escrit el llibre “M’he trencat el genoll. I ara què?” amb tot el que has de saber si t’has lesionat el genoll i t’hauran d’operar. Hi trobaràs les claus que has de seguir per accelerar la teva recuperació. El regalem a totes les persones que venen al NEXT Terrassa buscat una readaptació específica per la seva lesió i que volen tornar a gaudir de l’esport amb confiança i seguretat. Esperem que et serveixi de gran ajuda!

“M’HE TRENCAT EL GENOLL. I ARA QUÈ?

QUINS SÓN ELS OBJECTIUS EN LA PRIMERA FASE DE TRACTAMENT DEL LLIGAMENT CREUAT ANTERIOR?

Els objectius de la primera fase de tractament després d’operar el lligament creuat anterior són reduir el dolor, eliminar l’edema, aconseguir una extensió completa del genoll, millorar la flexió del genoll i despertar la musculatura del quàdriceps. El nostre equip de fisioterapeutes respecta les cicatrius de l’operació i ajuda a millorar la mobilitat del genoll, del maluc i del turmell a través de maniobres de mobilitat. A més et fa iniciar el treball actiu al gimnàs amb exercicis bàsics i senzills pels quàdriceps, glutis, isquiosurals i tríceps sural. Entre les tècniques passives a la camilla (teràpia manual, botes de pressoteràpia, compex…) i els exercicis al gimnàs aconseguim els objectius de la fase 1 i quan aquests ja estan assolits estàs a punt per passar a la fase 2.

OBJECTIUS FASE 1 NEXT TERRASSA

QUINS EXERCICIS FER ABANS D’OPERAR EL LLIGAMENT CREUAT ANTERIOR?

Abans d’entrar al quiròfan per operar el lligament creuat anterior és imprescindible fer un bon treball pre operatori amb els fisioterapeutes i preparadors físics. Recorda que perquè la reconstrucció sigui un èxit abans has d’aconseguir eliminar la inflamació, recuperar la mobilitat activa i aconseguir força. Per guanyar la força centrem tot el treball en exercicis específics allunyats de màquines clàssiques de gimnàs. Tampoc recomanem estar-se quiet en una camilla amb electroestimuladors al quàdriceps. El més recomanable és treballar al gimnàs de recuperació i readaptació com el del NEXT fent un treball pels diferents grups musculars que estabilitzaran el genoll. Aquí és quan cal posar-se en mans dels nostres preparadors físics i fer un entrenament personal de qualitat. En aquest vídeo veuràs quin tipus d’exercicis realitzem en pacients abans de ser operats.

COM ÉS L’OPERACIÓ DEL LLIGAMENT CREUAT ANTERIOR?

Com vam explicar en l’entrada “L’equip de Fisioteràpia del NEXT Terrassa entra al quiròfan”  ens agrada veure treballar a l’equip mèdic del COTCAT a quiròfan per observar com és la seva feina i com avancen les tècniques de reconstrucció del lligament creuat anterior. És un gran aprenentatge que millora la feina de recuperació i readaptació de la lesió que després realitzarem al NEXT Terrassa. En aquesta ocasió vam acompanyar a una de les nostres pacients amb aquesta lesió a dins del quiròfan per ser operada per l’equip de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica COTCAT a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa. Com vam explicar a la primeraentrada dedicada al lligament creuat anterior abans de ser operada vam treballar durant sis setmanes per aconseguir guanyar força, eliminar inflamació i recuperar la mobilitat del genoll. Durant la intervenció van revisar que la resta d’estructures internes del genoll (lligament creuat posterior, cartílag, menisc, etc) estaven en bon estat. Al següent vídeo trobareu un breu resum animat d’una operació de lligament creuat anterior.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About