Condicionament i treball de força al NEXT abans d’operar un lca

Els fisioterapeutes i preparadors físics del NEXT Terrassa som experts en la recuperació i readaptació de la lesió del lligament creuat anterior (LCA). Aquesta será la primera de 6 entrades al blog dedicades al procés de recuperació d’una ruptura de lligament creuat anterior real d’una jugadora de tenis i pàdel. Com a centre especialitzat treballem seguint la Melbourne ACL Rehabilitation Guide 2.0, una de les guies referents a nivell mundial per aquesta recuperació.

Normalment les persones que s’han d’operar del lligament creuat anterior (LCA) es passen unes quantes setmanes esperant el dia de la cirurgía. Malgrat que tots els estudis ens aconsellen que es realtzi un treball de força i mobilitat prèvi a la operació la gent acostuma a fer repòs, anar amb crosses i no fer absolutament res. Això provoca atrofia, pèrdua de força i fa agafar por i desconfiança a la persona. Al NEXT Terrassa seguim el consells dels darrers estudis i realitzem un treball específic de Fisioteràpia, Readaptació i Entrenament fins que aconseguim 3 objectius bàsics: eliminar la inflamació, recuperar la mobilitat activa i aconseguir una força similar entre les dues cames (màxim un 10% de diferència entre les dues). A continuació us deixem un exemple de ruptura del lligament creuat anterior, en aquest cas de l’ex-porter del Futbol Club Barcelona Víctor Valdés.

COM ACONSEGUIM ELS 3 OBJECTIUS ABANS De pasar per quiròfan ?

Al NEXT Terrassa tenim clar que per a poder arribar al quiròfan és necessàri un treball específic i de molta qualitat. Ha de ser personal i intransferible i no es basa amb ús d’ultrasons, corrents, magnetoteràpia.. Només podem aconseguir eliminar la inflamació, recuperar la mobilitat activa i aconseguir força amb treball manual de Fisioteràpia i sobretot treball específic al nostre gimnàs de recuperació i readaptació.

Per tal d’eliminar la inflamació provocada pel líquid articular que surt del genoll quan es trenca el lligament creuat anterior convinem diferents tècniques de tractament en Fisioteràpia. Un dels mètodes més novedosos que utilitzem al NEXT són les botes de pressoteràpia AIRELAX per facilitar el drenatge del líquid articular i millorar la seva absorció. També recomanem l’ús de fred/gel per rebaixar la inflamació, sobretot aquells dies en que el genoll es pugui inflamar una mica més.

Reduir el líquid articular ens ajudarà a millorar la mobilitat del genoll. Això és important ja que necessitem que el genoll es pugui flexionar i estirar sense problema abans d’entrar a quiròfan. Per aconseguir-ho sumem el treball a la camilla per part dels fisioterapeutes del NEXT Terrassa. Millorar la mobilitat ajudarà a disminuir el líquid i a la vegada permetrà començar a treballar la força.

Per guanyar la força centrem tot el treball en exercicis específics allunyats de màquines clàssiques de gimnàs. Tampoc recomanem estar-se quiet en una camilla amb electroestimuladors al quàdriceps. El més recomanable és treballar al gimnàs de recuperació i readaptació com el del NEXT fent un treball pels diferents grups musculars que estabilitzaran el genoll. Aquí és con cal posar-se en mans dels nostres peparadors físics i fer un entrenament personal de qualitat.

COM SABEM SI ESTÀS A PUNT PER OPERAR EL LLIGAMENT CREUAT ANTERIOR?

L’equip de Fisioteràpia i Preparació Física del NEXT Terrassa tenim clars els tres objectius específics que cal assolir per poder anar al quiròfan. És per això que examinem la força, la mobilitat i la inflamació. Quan tot està a punt és moment de posar-se en mans dels traumatòlegs i reconstruir el lligament. Si vols saber d’on treuen el lligament estigues atent a la propera entrada, explicarem l’experiència dels nostres fisioterapeutes observant una reconstrucció de lligament creuat anterior amb l’equip COTCAT a l’Hospital Universitari Mutua de Terrassa.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About