Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa

La recuperació d’una fractura de clavícula es un procés complex. Com ja és habitual en l’equip de fisioterapeutes del NEXT hem tornat a entrar a quiròfan per aprendre de l’equip COTCAT. Aquesta vegada hem assistit a la reparació amb placa d’una fractura de clavícula al quiròfan de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa amb l’equip de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de Catalunya amb el Doctor Xavier Piqueres al capdavant. Com sempre que ens conviden a quiròfan ha estat una experiència espectacular pels nostres fisios. Si vols pots recuperar el dia que vam entrar a veure com operaven un genoll clica aquí!

QUAN S’OPERA UNA FRACTURA DE CLAVÍCULA?

Una fractura de clavícula s’opera quan el traumatòleg considera que la fractura no es podrà soldar correctament o quan està tan desplaçada que pot provocar altres complicacions. Sovint les fractures de clavícula simplement s’immobilitzen durant tres o quatre setmanes i s’espera que es formi un callo ossi. En aquest cas que hem presenciat de fractura de clavícula al quiròfan calia una placa per reduir la lesió, ajuntar els quatre trossos trencats i assegurar la recuperació. A la següent imatge comparativa es pot apreciar com l’evolució de la fractura després d’una setmana era dolenta i cada vegada estava més desplaçada. Tot l’equip de cirurgians va estar d’acord en el fet de que calia intervenir quirúrgicament.

COM ÉS L’OPERACIÓ D’UNA FRACTURA DE CLAVÍCULA?

La intervenció quirúrgica en una fractura de clavícula desplaçada és senzilla. És en una zona superficial que, en principi, no ha de comportar gaires dificultats. Igualment s’ha de vigilar amb el plexe braquial (conjunt de nervis del coll). El cirurgià utilitza una placa on fixar els trossos de clavícula trencats. És una operació ràpida, però cal utilitzar anestèsia general per la proximitat amb el cap de la persona. Gràcies a la placa la clavícula torna a ser rígida i es recupera l’estabilitat a la regió. En la següent imatge el Dr Piqueres fixava la placa mitjançant un tornavís de la mateixa manera que muntem un moble.

QUAN DURA LA RECUPERACIÓ D’UNA FRACTURA DE CLAVÍCULA?

La recuperació d’una fractura de clavícula dura unes quantes setmanes i depèn dels objectius de la persona. Per a poder tornar a practicar esport és bàsic haver recuperat la mobilitat, la força i les sensacions. A les següents entrades us explicarem com són les setmanes de recuperació després de reconstruir la fractura de clavícula al quiròfan. Els primers dies és important no moure gaire el braç ni l’espatlla, canviar les gases, fer les cures necessàries i seguir les indicacions dels metges. També serà clau la medicació per gestionar el dolor a l’espatlla i per a poder descansar bé. 

LA FEEC COBREIX L’OPERACIÓ I LA RECUPERACIÓ d’una fractura de clavícula?

Si ets soci de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i t’has trencat la clavícula al caure de la bici estàs completament cobert. La FEEC s’ocupa de tot el procés des del sinistre i també hi queda inclosa l’operació i la recuperació. En aquest cas que reportem el pacient és soci de la FEEC i va caure en bicicleta a la muntanya. Gràcies a l’assegurança l’ha intervingut l’equip COTCAT i podrà fer tota la recuperació i readaptació esportiva amb l’equip de fisioterapeutes i preparadors físics del NEXT. I és que en temes tan importants és vital buscar una atenció 100% individualitzada amb un equip d’experts i amb experiència.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About