recuperació fractura de clavicula

La clavícula és l’òs que uneix el braç amb el tronc i la recuperació de la fractura de clavícula es un procés complex. Com ja és habitual en l’equip de fisioterapeutes del NEXT hem tornat a entrar a quiròfan. Aquesta vegada hem assistit a la reparació amb placa d’una fractura de clavícula al quiròfan amb el Doctor Xavier Piqueres.

Quan es fractura la clavícula?

La clavícula es fractura quan rep un impacte molt fort de forma directa. Normalment la clavícula es fractura en caigudes en bicicleta o esquiant en les quals la persona cau a sobre de l’espatlla. La clavícula també es pot trencar en caigudes jugant a futbol, handbol o rugbi.

recuperacio de la fractura de clavicula

Com es fractura la clavícula?

La clavícula es fractura per la part del mig i normalment en dos trossos. Els extrems de la clavícula acostumen a resistir, però la part mitja de la clavícula és la que acostuma a trencar-se. El tipus de lesió acostuma a condcionar la recuperació de la fractura de clavícula i si al passae pel quiròfan.

Quin són els símptomes de la fractura de clavícula?

Els símptomes de la fractura de clavícula són:
– Dolor a la clavícula, a l’espatlla i al braç
– Incapacitat per moure el braç
– Un bony o protuberància a la clavícula
– Hematoma i inflamació
– Cruiximent o crepitació a l’aixecar el braç

QUAN S’OPERA UNA FRACTURA DE CLAVÍCULA?

Una fractura de clavícula s’opera quan la fractura està desplaçada i no es podrà soldar correctament. Sovint les fractures de clavícula simplement s’immobilitzen durant tres o quatre setmanes i s’espera que es formi un callo ossi. Si passades dues setmanes la recuperació de la fractura de clavícula no avança correctament es decideix operar la clavícula amb una placa.

recuperacio de la fractura de clavicula

COM ÉS L’OPERACIÓ De la FRACTURA DE CLAVÍCULA?

L’operació de la fractura de clavícula és una operació que fixa les parts trencades de la clavícula amb una placa metàl·lica i cargols. És en intervenció senzilla i en una zona superficial que es fa de forma habitual. Gràcies a la placa la clavícula torna a ser rígida i es recupera l’estabilitat a l‘espatlla. Després de intervenció quirúrgica comença la recuperació de la fractura de clavícula amb l’equip de fisioterapeutes i readaptadors esportius.

QUAN temps dURA LA RECUPERACIÓ De la FRACTURA DE CLAVÍCULA?

La recuperació d’una fractura de clavícula dura entre vuit i dotze setmanes. Per a poder tornar a practicar esport és bàsic haver recuperat la mobilitat, la força i les bones sensacions. Durant els primers dies és important no moure gaire el braç ni l’espatlla, canviar les gases, fer les cures necessàries i seguir les indicacions dels metges. També serà clau la medicació per gestionar el dolor a l’espatlla i per a poder descansar bé. 

recuperacio de la fractura de clavicula

Quina anestesia s’utilitza en l’operació de fractura de clavícula?

Durant l’operació de fractura de clavícula s’utilitza anestèsia general. Això significa que l’anestèsia adorm per complet a la persona a qui s’opera la fractura de clavícula. A diferència de les intervencions quirúrgiques al genoll, on s’utilitza l’epidural, a la reparació de la fractura de clavícula s’utilitza l’anestèsia general.

Com és la recuperació de la fractura de clavícula?

La recuperació de la fractura de clavícula és un procés complex de rehabilitació en que es recupera la mobilitat, la força i la funcionalitat del braç. A més, un dels objectius de la recuperació de la fractura de clavícula és eliminar el dolor de la clavícula, l’espatlla i el braç. Aquest procés de recuperació es realitza amb els fisioterapeutes de la nostra Clínica de Fisioteràpia de Terrassa.

La recuperació de la fractura de clavícula és dolorosa?

La recuperació de la fractura de clavícula no és dolorosa si segueixes els consells del tu fisioterapeuta. Tot i això, cada persona té més o menys dolor i és normal tenir molèsties quan es a mou el braç. També canvia si la fratura de clavícula s’ha intervingut quirúrgicament o si s’ha seguit un tractament conservador, que sempre és menys dolorós.

recuperacio de la fractura de clavicula

La FEEC cobreix la recuperació de la fractura de clavícula?

La FEEC cobreix la recuperació de la fractura de clavícula si t’has lesionat practicant esports de muntanya. La FEEC s’ocupa de tot el procés des del sinistre i també hi queda inclosa l’operació i la recuperació al NEXT. Gràcies a l’assegurança pots fer tota la recuperació i readaptació esportiva amb l’equip de fisioterapeutes i preparadors físics del NEXT. I és que en temes tan importants és vital buscar una atenció 100% individualitzada amb un equip d’experts i amb experiència.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?