Has notat mai una punxada als isquios corrent a màxima intensitat o fent una frenada de cop? Potser has acabat coixejant i amb un dolor molt intens. Què has fet els següents dies? Has descansat? Hi ha molts mites sobre què fer quan notes una pedrada o una punxada al múscul. Els fisioterapeutes del NEXT Terrassa ens trobem gent que fa tot el contrari del que s’ha de fer. En aquest post t’ajudem a evitar els errors típics que cometen els esportistes quan es lesionen. Les claus per saber què fer si notes una punxada als isquios.

LA LESIÓ DELS ISQUIOS ÉS LA MÉS FREQÜENT?

Després d’haver realitzat diferents estudis amb més de 300 esportistes de Terrassa, hem observat que els isquiosurals són la musculatura que més lesions presenta. Els estudis s’han portat a terme en corredors/es, jugadors/es d’hoquei i bàsquet de Terrassa durant els primers sis mesos de la temporada passada. Durant aquest període hem observat un gran índex de lesions a la musculatura dels isquiosurals, provocant que els esportistes haguessin d’estar més de 20 dies de mitjana sense practicar el seu esport.

QUÈ FER SI NOTO UNA PUNXADA ALS ISQUIOS?

Primer de tot és molt important aturar la pràctica esportiva al moment. Continuar amb l’entrenament o la competició pot ser encara pitjor per la lesió als isquios. Tot i que doni la sensació que el dolor disminueix pocs minuts després, és millor aturar-se (més endavant t’expliquem el perquè). Tan ràpid com puguis aplica gel a la zona dels isquiosurals durant almenys 10 minuts i comprimeix la zona. Pots fer-ho amb unes malles compressives o uns mitjons llargs. Repeteix l’aplicació del gel almenys 2 vegades més al dia i porta les malles compressives durant el dia. Finalment, si el dolor t’ho permet, no modifiquis el teu dia a dia, ajudaràs a accelerar el procés. Fés tot allò que puguis sense dolor (caminar, pujar escales, anar a passejar…).

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa

FASE 1: QUAN S’HA DE FER LA ECOGRAFIA MUSCULAR?

Recorda que és imprescindible venir al NEXT Terrassa abans de 48h després de la trencada. En aquest transcurs els nostres fisioterapeutes et podran fer la ecografia muscular i saber exactament el grau de lesió, on està situada, si és greu o lleu… També et faran un conjunt de tests i proves musculars per saber si realment estàs lesionat als isquios i la gravetat de la lesió muscular. Recorda que sense entrevista, exploració i sobretot ecografia no hi ha diagnòstic fiable. Qui et digui que t’has trencat sense haver fet una ecografia s’equivoca. Han d’haver passat almenys 2 dies per realment conèixer l’abast de la lesió però si vens passada una setmana tot es complica. Un cop coneguem quina lesió hi ha podrem dissenyar un pla de tractament 100% per tu.

FASE 2: QUAN COMENÇAR EL TREBALL DE FORÇA?

Després de l’ecografia i el diagnòstic precís ens marcarem com a objectiu aconseguir una bona cicatrització de la lesió muscular als isquios. Això ho aconseguirem amb la combinació d’exercicis de força i tècniques de fisioteràpia amb INDIBA activ. La clau en aquest moment és que entenguis que el descans no ajudarà a formar noves fibres musculars adequades per al teu múscul. Així doncs, no permetis que es formi una cicatriu feble, grossa, rígida i de mala qualitat. Si vols evitar que es torni a trencar repetides vegades assegura’t de que es recupera bé! Els exercicis es divideixen en 3 grups:

1. EXERCICIS ESPECÍFICS D’ISQUIOS: ajuda a formar una bona cicatriu

2. FORÇA DE MÚSCULS DE LA ZONA: GLUTIS, CORE I CAMA

3. EXERCICIS DE SIMULACIÓ DE CARRERA

FASE 3: TORNADA A L’ESPORT I A LA COMPETICIÓ

En funció del tractament que hagis seguit podràs tornar a fer esport o no. Molta gent es torna a trencar repetides vegades i mai més tornen al seu estat de forma inicial. Això passa quan la recuperació no és l’adequada o no hi ha un procés de Readaptació Esportiva final. T’hauràs de preparar per tornar a competir i/o entrenar amb totes les garanties. Quan hi ha una lesió muscular tot el cos està afectat. Hauràs de portar de nou el cos a la màxima exigència i acostumar-lo a treballar al màxim de nou. Els preparadors físics del NEXT dirigiran aquesta última fase amb l’objectiu que recuperis la força necessària perquè la recuperació sigui un èxit.

Cal tenir en compte, que els últims estudis ens diuen que una lesió muscular no la podem donar per superada, com a mínim, fins 12 setmanes després de tornar a competir amb normalitat. Posa’t en mans dels nostres fisioterapeutes i entrenadors especialitzats en Recuperació i Readaptació Esportiva i torna a gaudir de l’esport. T’esperem al NEXT Terrassa!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?