El foam roller és un un corró d’escuma que serveix per a aplicar una tècnica d’auto massatge coneguda com alliberament miofascial. Al NEXT recomanem el foam a qualsevol persona perquè l’utilitzi abans i després d’entrenar utilitzant el propi pes corporal i rodant per sobre la zona que vulguem alliberar. En aquesta entrada descobriràs quès és el foam roller i per què serveix.

Quin FOAM ROLLER COMPRAR?

Hi ha molts tipus de foam roller i has de comparar-los abans de decidir quin comprar. És una eïna que es va popularitzar fa 20 anys gràcies al fisioterapeuta Mike Clark per ser senzilla d’utilitzar i perquè permet obtenir múltiples beneficis en pocs minuts. Existeixen gran varietat de tipus i marques de rollers: Rollga (el nostre preferit!), Rumble Roller, Theraband roller massager, VibraRoll, The Grid foam roller, Acupressure roller, EVA foam roller… En aquest post ens centrarem en el foam roller “estàndard”.

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa
Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa

Per què serveix el foam roller?

L’efecte del massatge amb el foam roller sobre la musculatura facilita el flux sanguini i, per tant, afavoreix l’oxigenació a la musculatura. L’aportació de nutrients cap als teixits i l’ajuda en el retorn venós s’accelera i, com a conseqüència, el teixit danyat durant l’entrenament inicia la seva reparació d’una forma més ràpida i efectiva, minimitzant el temps de recuperació. Tot i tenir un gran nombre d’estudis i evidència científica per a la seva utilització abans i després de l’entrenament, cal recordar que l’ús del foam roller no substitueix mai el tractament d’un fisioterapeuta. L’abordatge de les patologies o lesions ha de començar sempre amb un diagnòstic precís, i posteriorment, seguir amb un professional que assessori durant el procés de recuperació.

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa
Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa

Quins beneficis té EL FOAM ROLLER?

El foam roller actúa sobre el nostre sistema nerviós autònom mitjançant diverses vies a través de diferents mecanoreceptors i receptors sensorials com els corpuscles de Ruffini (que són molt sensibles a les deformacions de teixits profunds). Això té diversos efectes com els produïts en la funció arterial, a través de la reducció del to simpàtic, que causa vasodilatació i la reducció de la rigidesa del teixit muscular (que augmenta la seva hidratació). Resumint, el foam roller no actua només a nivell del múscul per on estem fent-lo rodar, sinó que afecta també el sistema nerviós, produint adaptacions que van més enllà dels factors mecànics produïts pel simple fet de tombar-nos damunt d’un corró d’escuma.

COM fer servir el foam roller?

Aquesta pràctica no presenta contraindicacions, ho podem aplicar nosaltres mateixos a qualsevol part del cos i les millores són de caràcter immediat tant abans com després de l’entrenament. Per fer-lo servir només has de deixar caure el pes del teu cos a sobre del foam roller i fer-lo rodar sobre la musculatura on vols fer el massatge, prestant especial atenció als punts gallet o zones adolorides. Si el que vols és aplicar més pressió, disminueix els punts de suport, per exemple, col·locant una cama a sobre de l’altre si estàs fent el massatge sobre els bessons. Per a zones més petites, com ara el pectoral o la fàscia plantar, podem utilitzar una pilota rígida com les de lacrosse o de tenis, per exemple.

CONCLUSIONS DELS ENTRENADORS DEL NEXT TERRASSA

Els professionals del NEXT Terrassa portem més de 10 anys utilitzant el foam roller durant els entrenaments personals i entrenaments en grup, a la fase d’activació, durant l’escalfament i mobilitat articular abans de començar, i al finalitzar, com a mesura de descompressió i relaxació o tornada a la calma. El foam roller és realment econòmic (al voltant de 12-14€)  i sota el nostre punt de vista és molt interessant introduir-lo tant a les sessions d’entrenament de la força com a les sessions de pràctica esportiva.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?