L’equip de Fisioteràpia i Readaptació Esportiva del NEXT Terrassa utilitzem la punció seca per eliminar contractures musculars. És una tècnica molt eficaç contra el dolor muscular, especialment a l’esquena i a l’espatlla, encara que poden donar-se a qualsevol múscul. D’aquest tipus de dolor els fisioterapeutes en diem “dolor miofascial” o “síndrome de dolor miofascial”. És el que es coneix popularment com una contractura muscular. I tu, n’has tingut mai? Notar un punt de dolor a sobre d’un múscul com si tinguéssis alguna cosa clavada? I tot i que els dies passin segueix fent mal i no acaba de marxar? O fins i tot, no has tingut mai sensació de portar una motxilla pesada a sobre les espatlles?

puncio seca terrassa

Què és una contractura muscular?

Una contractura muscular és una situació de dolor i rigdesa en un múscul a causa d’un sobreestirament o d’una sobrecarrega. És quan les fibres musculars segueixen en tensió quan haurien d’estar relaxades. Això també pot passar quan ens donem un cop fort al múscul o quan acumulem moltes setmanes d’entrenaments. El més important serà venir al NEXT perquè confirmem que es tracta d’una contractura i no d’una ruptura muscular. Els fisioterapeutes et farem una ecografia i confirmarem que no hi ha una lesió important. Si encara no saps què és l’ecògraf repesca aquesta entrada sobre ecografia i lesions musculars, segur que t’interessa!

ecografia-terrassa-indiba-centre-fisioterapia
ecografia-terrassa-indiba-centre-fisioterapia

QUÈ ÉS UN PUNT GATELL miofascial?

Els punts gatell són zones d’un múscul contracturat que provoquen dolor, restricció del moviment i debilitat. Molt bé, i què hi podem fer els fisioterapeutes? El millor tractament en aquests casos és la punció seca: entrem amb una agulla fina fins a la fibra muscular i desfem la contractura, de tal manera que aconseguim reduir els símptomes al moment. Després de dos dies el dolor desapareix del tot i és com si ens traiessim aquella motxilla pesada de sobre. Pensa que a part de la punció seca t’ensenyarem estiraments per la zona, realitzarem massatge de descarrega i et proposarem exercicis perquè no et torni a passar.

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa
Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa

Com eliminar una contractura muscular amb punció seca?

Si el que volem és disminuir el dolor sense un tractament invasiu, la manera més senzilla és el massatge de descàrrega realitzat per un fisioterapeuta titulat del NEXT. A casa pots començar pressionant aquell punt on tinguem la molèstia amb qualsevol pilota petita que sigui un pel dura (semblant a una pilota de tenis). Si mantenim durant una estona amb la mateixa intensitat, veurem que la molèstia en aquest lloc tan puntual, de mica en mica, anirà marxant. Això ho pots repetir unes quantes vegades. Recorda que si el que vols és eliminar les molèsties res com passar per les mans de l’equip de Fisioteràpia del NEXT i fer una sessió de punció seca. Mil vegades més efectiva que massatges i estiraments sols.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?