Fisioteràpia y preparació física para evitar lesions

Com podem prevenir lesions? Aquesta és la pregunta del milió. La veritat és que no hi ha una fòrmula màgica, tot i així l’equip de fisioterapeutes i preparadors físics del NEXT et donem alguns consells per evitar les lesions més freqüents.

Saps què tenen en comú la majoria d’esportistes lesionats que arriben al NEXT Terrassa? Que no fan cap tipus d’entrenament de força i només es limiten a la pràctica específica del seu esport. Els atletes corren i el ciclistes surten en bici. I res més. La majoria de gent fa sèries, canvis de ritme, “tirades” llargues, entrena la velocitat i la resistència, la flexibilitat però… i la força? La força és molt més important que la resta de coses. Si no tenim uns músculs i tendons forts no seran capaços de resistir els esforços que els demanem. Es cansaran abans i quan els posem al límit segurament es trencaran. Ah! I quanta més força més rendiment, que també interessa!

QUÈ PUC FER PER PREVENIR LESIONS?

Deixant de costat les lesions accidentals, com un cop o torçar-se el turmell al caure d’un salt, podem fer moltes coses per mirar d’evitar lesions musculars i tendinoses. La clau és tenir un pla d’entrenament complet i personalitzat. Ja hem dit que treballar la força cada setmana n’és una de les parts més importants. Per posar un exemple, si surts a córrer 5 dies per setmana hauries de fer 2 sessions de força per setmana. Si no ho fas estaràs desaprofitant la resta d’entrenaments, possiblement apareguin molèsties o lesions i rendiràs molt menys.

TREBALLANT LA FORÇA N’HI HA PROU?

Si vols prevenir lesions musculars, tendinoses o articulars també has de treballar el core i la flexibilitat, fer sessions de recuperació i massatge al NEXT, cuidar l’alimentació i respectar el temps de descans. Pensa que la majoria de molèsties als tendons són perquè ens hem passat entrenant. Així doncs a part de treballar tot això tocarà tenir cap alhora d’entrenar. Entrena de forma progressiva i no vulguis passar de 0 a 100.

Tenir pressa per preparar una marató o per arribar a l’estiu a tope s’acostuma a traduir en entrenar massa de cop. Això pot fer malbé els tendons o arribar a trencar algun múscul. Últimament trobem moltes lesions musculars amb l’ecògraf (que encara no saps què és l’ecografia muscular!?) per culpa d’entrenaments massa bèsties. A vegades menys és més! Sobretot entrenant.

Si vols fer un salt en la teva prevenció de lesions i començar a entrenar la força de la mà d’un professional, pots reservar hora al servei d’entrenament personal al NEXT a través d’aquest botó!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?