El Pau Costa és graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a l’INEFC de Barcelona. Ha realitzat el màster en Readaptació Esportiva de l’UdG i actualment està cursant el màster en Rendiment Esportiu de l’INEFC. Ha treballat en processos de readaptació de lesions i entrenament esportiu i actualment és preparador físic del FCBarcelona i del NEXT. Descobreix una mica més sobre ell!

En què et bases a l’hora de dissenyar una sessió d’entrenament personal?

Per a mi resulta vital respondre a dues preguntes abans de dissenyar una sessió: Què necessita el subjecte? I quin és el seu background, és a dir, d’on venim? Abans de pensar en l’estructura de la sessió i els exercicis que la conformaran és bàsic tenir aquestes dues coses com a punt de partida. A partir d’aquí, un cop tinc la idea del tipus de treball a realitzar es tracta d’anar progressant en càrrega i en la complexitat dels exercicis. Pel que fa a l’estructura de la sessió, tots els professionals del NEXT treballem amb la mateixa estructura, en l’àmbit general: Activació/Mobilitat, força i condicionament, això si, però, cada un li dóna el seu toc personal.

Quines tasques desenvolupes com a preparador físic al Futbol Club Barcelona?

En el meu cas, juntament amb una altra preparadora física ens encarreguem de preparar les sessions de caràcter coadjuvant (sessions fora del terreny de joc) per als diferents equips de la secció femenina de futbol del club. Treballem amb alevins, infantils, cadets i juvenils. Ser preparador físic del FCBarcelona i del NEXT és una combinació clau per créixer professionalment.

Què és el que més t’agrada de ser entrenador personal?

És una feina molt agraïda! És molt satisfactori ajudar a la gent a complir els seus objectius, ja sigui millorant la salut i el benestar, en l’àmbit de recuperació d’una patologia o lesió. També en el cas de millorar el rendiment en persones que competeixen en algun esport. A més a més, es tracta d’una feina molt variada, on cada dia és completament diferent de l’anterior i on et trobes en situacions inesperades que ens posen a prova diàriament.

Quina diferència hi ha entre entrenar sol i fer-ho guiat per un preparador físic?

La diferència és abismal. El fet de poder entrenar amb un professional del moviment fa que l’entrenament sigui més segur. Les correccions fan que les execucions dels exercicis siguin molt més eficients i, a més, els beneficis del mateix entrenament es maximitzaran. Un professional de l’àmbit sap trobar els exercicis més idonis per a cada perfil, que suposin una càrrega adequada per produir les adaptacions que es busquen.

Què significa readaptació i quins casos et trobes al NEXT?

El terme de readaptació és un terme relativament nou al món de la fisioteràpia i l’entrenament. Fa referència a les fases avançades del procés de rehabilitació d’una lesió/ patologia sigui esportiva o professional/laboral. Aquesta consisteix a entrenar al cos per retornar a l’organisme a un estat funcional que permeti al subjecte tornar a acomplir l’activitat prèvia a la lesió sense dolor.

Al NEXT treballem en readaptacions amb perfils molt variats, tant pel que fa a la zona afectada (espatlla, genoll, turmell, etc) com pel tipus de lesió (muscular, articular, tendinosa, etc). Totes elles les tractem al centre adaptant-nos a les particularitats de cada patologia. D’altra banda, ens podem trobar amb una mateixa lesió, però pel perfil del subjecte, el procés s’ha d’encarar de manera molt diferent. Podria ser per exemple el cas d’un LCA (lesió a l’articulació del genoll) en un jugador/a d’un esport d’equip o la mateixa lesió en una persona activa, però que no practica cap esport assíduament.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?