Clínica Fisioteràpia Terrassa

En aquesta entrevista al Marc Porcar, entrenador del NEXT, li preguntem per la seva experiència com a preparador físic. Busquem les claus de l’entrenament personal dirigit a esportistes de tots els nivells i objectius i com ha viscut el seu primer any com a preparador físic al NEXT. També volem saber quins consells ens dona per millorar la condició física i fer esport al màxim nivell sense lesionar-nos. Fes un cop d’ull a l’entrevista i coneix al Marc Porcar, entrenador del NEXT, un autèntic crack a dins d’un equip de preparadors físics i fisioterapeutes!

El Marc Porcar és un dels entrenadors personals del NEXT Terrassa

MARC, Quines tasques desenvolupes com a preparador físic al NEXT?

La meva tasca principal és ajudar a les persones a assolir el seu objectiu. Com a professional de l’activitat física i l’esport aporto aquell salt de qualitat en l’entrenament. Ja sigui per millorar la condició física i la salut, per readaptar una lesió o per millorar el rendiment en el seu esport. Tot i això, la meva funció no només es limita al moment de fer la sessió. Darrere de cada entrenament hi ha una feina amagada que no es veu, on selecciono quins exercicis són els més adequats per la persona, amb quina intensitat, planifico tot el procés en què estic acompanyant a la persona…

Per què vas decidir estudiar el Màster de readaptació de lesions?

Sempre he volgut especialitzar-me en l’àmbit de la salut i la recuperació de lesions. Quan vaig acabar la carrera a l’INEFC Barcelona, l’any 2017, vaig preferir esperar-me uns anys a fer el màster en Readaptació de Lesions d’EUSES, ja que primer volia agafar experiència pràctica en l’àmbit de l’entrenament. El fet de combinar la part pràctica que aporta estar treballant, per després poder relacionar els continguts del màster, és clau per un millor aprenentatge.Tinc clar, però, que la meva formació no acaba aquí. Una de les bases que la meva professió exigeix és la formació constant. Mai en saps prou, i cada dia en vols saber més, per poder ajudar millor a les persones.

Com és un entrenament personal al NEXT?

L’aspecte que més destacaria és la facilitat en seguir els entrenaments. Entendre que necessita i que està buscant cada persona és bàsic. El factor més important per assolir qualsevol canvi és la continuïtat i l’adherència a l’entrenament. No és possible crear grans adaptacions en el cos humà en poques setmanes. Per aconseguir-ho no busquem fer-ho passar malament a ningú sinó, que quan surtis per la porta del NEXT et sentis bé amb tu mateix/a i satisfet/a del treball realitzat. Al NEXT primer de tot ens centrem que et moguis bé, és a dir, crear una bona base de moviment per després crear les adaptacions que busca cadascú. Per exigir-li al cos, cal estar preparat per fer-ho, si no el més probable és que t’acabis lesionant i per tant no puguis continuar fent activitat física o entrenant.

NO ÉS POSSIBLE CREAR GRANS ADAPTACIONS EN EL COS HUMÀ EN POQUES SETMANES

MARC PORCAR

Quins són els errors típics que detectes en els esportistes amateur?

El Marc Porcar és un dels entrenadors personals del NEXT Terrassa

El fet de practicar un únic esport de forma continuada durant molts anys (com ara la natació o el golf, per exemple), fa que el teu cos s’adapti a aquell tipus moviment. Però també  limita el moviment fora d’aquell gest esportiu, i genera una sèrie de desequilibris si no es fa un treball compensatori. Ens ho trobem contínuament en els esports cíclics com són el running o el ciclisme.

Les compensacions típiques son el mal control de la zona mitja del cos (core) juntament amb la musculatura de la pelvis. També destacaria la debilitat de la musculatura del peu, que observem dia a dia. El desentrenament de la musculatura intrínseca del peu va associat a un mal control.

Quants dies de treball de força recomanes fer per setmana?

El treball de força és el gran oblidat. És cert que si només es disposa de 2-3 dies per fer activitat física, tothom tria el que més li agrada fer. Però la força és el pilar bàsic de qualsevol esport. Realitzar 2 o 3 dies d’entrenament de força (a part de l’entrenament específic de cada esport) no només et permetrà evitar lesions, i seguir gaudint molts més anys de l’esport, sinó que també obtindràs un millor rendiment. En definitiva menys lesions i millor rendiment son dos aspectes que qualsevol persona i esportista desitja. 

El Marc Porcar és un dels entrenadors del NEXT Terrassa

T’esperem al NEXT, el teu centre de recuperació de lesions i entrenament personal a Terrassa. Coneix al Marc Porcar, entrenador del NEXT, i a la resta de l’equip de preparadors físics i fisioterapeutes assolint els teus objectius i arribant allà on et proposis. A nosaltres sempre ens hi trobaràs!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?