
Durant el confinament pel covid19 els esportistes han abandonat els carrers, pistes i pavellons de Terrassa i han hagut de seguir amb els entrenaments a casa. Com a centre de Fisioteràpia i Entrenament sabem que tots els canvis en el tipus d’entrenament han provocat una gran quantitat de lesions. Repassem les 5 lesions més típiques del confinament.
1. DOLOR AL PEU I FASCITIS PLANTAR
En aquesta entrada del nostre blog advertiem que la inactivitat en aquests dies de confinament podria provocar pèrdua de mobilitat, dolor a les articulacions… Però fer esport de forma inadequada també és perjudicial. Moltes persones han vingut al NEXT Terrassa després de seguir rutines d’entrenament de YouTube basades en fer molts salts per fer treball de cardio. En alguns casos la càrrega de salts era molt superior al nivell d’entrenament de la persona i ha acabat provocant fascitis plantar. Recorda que els teixits del peu necessiten guanyar força poc a poc per suportar tants alts. Si en fem massa segurament comencem amb dolor al taló, a la planta del peu o fins i tot patim una fascitis plantar. En aquesta entrada et donem 3 consells si pateixes aquest dolor.

2. LA TENDINOPATIA DEL TENDÓ D’AQUIL·LES I ELS SALTS
Una altra conseqüència d’entrenar fent salts és que els tendons es comencen a queixar. Recorda que als tendons els costa molt acostumar-se a l’augment de la càrrega d’entrenament i els salts són el més exigent. Així doncs si has passat de no entrenar fent salts a fer-ne a diari és molt possible que el tendó s’estigui queixant. D’aquest procés en diem tendinopatia, encara que la gent el coneix com tendinitis. Si el dolor és al tendó d’Aquil·les et recomanem que vinguis al NEXT Terrassa a fer una ecografia i valorem com està i funciona el tendó. Repesca l’entrada sobre la tendinopatia d’Aquil·les.
3. DOLOR AL GENOLL AL TORNAR A CÓRRER
Aquests dies els fisioterapeutes del NEXT Terrassa han atès una gran quantitat de corredors que amb la fase 1 han tornat a córrer per Vallparadís, Torrebonica, els camps de l’Egara i per Sant Llorenç. Molts d’ells es queixaven de dolor al genoll. Alguns, fins i tot, hi ha líquid al genoll i que podem veure amb l’ecografia múscul esquelètica. En la majoria de casos ha estat culpa de tornar a córrer mases dies a la setmana després de dos mesos tancats pel confinament. Ser progressius en la tornada als entrenaments en el desconfinament és vital per no fer-nos mal al genoll. Aquí trobaràs alguns consells sobre com tornar a entrenar de forma progressiva.
4. FRACTURA PER ESTRÈS AL PEU I LA MODA DE SALTAR A LA CORDA
La fractura per estrès al peu és una de les lesions més greus que hem vist en aquest confinament. Es tracta de fisures o fractures en ossos del peu per culpa d’incrementar excessivament la càrrega d’alt impacte. En la majoria de casos que hem vist ha estat culpa de saltar a la corda. En aquests casos els fisioterapeutes del NEXT Terrassa recomanem anar a urgències per fer una radiografia i iniciar la recuperació quant abans respectant el procés de regeneració de la fractura.
5. EL DOLOR LUMBAR I NETFLIX
Si durant el confinament han fet alguna marató de netflix segurament hagis notat molèsties o dolor d’esquena. En alguns casos ens han arribat persones al NEXT Terrassa amb dolor lumbar sever per culpa de la inactivitat durant el confinament. Tants dies de netflix i sofà han provocat pèrdua de mobilitat, pèrdua de força, més sedentarisme i lumbalgia. La millor solució per la lumbalgia i la resta de problemes és fer una valoració per part dels nostres fisioterapeutes i posar-te en mans dels nostres entrenadors per recuperar la força, la funcionalitat i la mobilitat i deixar la lumbàlgia enrere.