
Des del NEXT Terrassa hem portat a terme un estudi epidemiològic per establir una relació entre l’entrenament dels jugadors i les jugadores d’hoquei herba i les lesions més habituals que pateixen. L’objectiu ha estat identificar errors comuns en la preparació física i l’impacte que provoca pel que fa a lesions esportives. Gràcies a la participació de 160 jugadors i jugadores presentem l’eBook “Lesions en l’Hoquei Herba: Terrassa 2020“ amb els resultats de l’estudi i algunes recomanacions. Descobreix les lesions de l’Hoquei Herba a Terrassa.
QUANTES HORES D’ENTRENAMENT DE CAMP COMPLETEN ELS JUGADORS I JUGADORES?
Saber si els jugadors i jugadores de l’Atlètic, l’Egara, el Terrassa, el Matadepera88 o el Línia22 dediquen masses hores a l’entrenament de camp ens ajuda a establir una relació amb la incidència de lesions. Quantes més hores d’entrenament, més lesions? És un mite o una realitat? Hem preguntat, “De mitjana, quantes hores d’entrenament de camp d’hoquei completes cada setmana?” als jugadors/es de Terrassa i el 47% ens ha dit que entrena més de 6 hores cada setmana. Quedem-nos amb aquesta dada, ara veurem si aquestes hores de camp estan equilibrades amb les de gimnàs.

ELS JUGADORS I JUGADORES D’HOQUEI HERBA ES PREPAREN FENT TREBALL DE FORÇA I CORE?
Com vam explicar a l’entrada “entrenament de la força en esports de resistència” entrenar és molt més que córrer i jugar. Si volem prevenir lesions i millorar el rendiment necessitem fer treball de força i CORE. I els jugadors/es de Terrassa, ho posen a la pràctica? Lamentablement el 37% no realitza aquest treball específic tan important o el realitza un sol dia a la setmana i només el 30% el realitza tres dies o més. Aquesta dada sorprèn i és que hi ha un desequilibri important entre les hores d’entrenament al camp d’hoquei i les hores de preparació fícica amb treball de força i CORE al gimnàs. En aquests casos el risc de lesió muscular és més gran.

HI HA GAIRES LESIONS EN L’HOQUEI HERBA A TERRASSA?
Hem preguntat als jugadors i jugadores per saber més sobre les lesions en l’hoquei herba a Terrassa. Hem preguntat si aquests nois i noies han patit alguna lesió jugant o entrenant des de setembre del 2019 fins al febrer del 2020. En els últims 6 mesos el 50% s’ha lesionat. Aquesta dada és impresionant ja que estadísticament en mig any a cada equip pot tenir a la meitat de la seva plantilla lesionada en algun moment de l’any. Què estem fent malament? Per què hi ha tantes lesions a l’hoquei herba?

QUANTS DIES HAN DE DEIXAR DE JUGAR A HOQUEI ELS JUGADORS/ES LESIONATS/DES?
El 44% dels jugadors i jugadores d’hoquei herba de Terrassa que es lesionen es veuen obligats a parar més de 15 dies. Segurament aquesta sigui la dada més sorprenent de tot l’estudi. Per què passa? Totes les lesions de l’hoquei herba són greus? O parlem de lesions mal recuperades que es compliquen? Una mala planificació d’entrenament i un treball inexistent de força i core en podrien ser les causes. Fem un cop d’ull a les zones lesionades.

QUÈ ES LESIONEN ELS JUGADORS/ES DE TERRASSA?
Com veiem la major part de lesions dels corredors són a l’extremitat inferior. Afecten majoritàriament al peu, al genoll i als músculs de la cuixa (isquios, quàdriceps i adductors). Com a fisioterapeutes i entrenadors sabem que si no hi ha una bona preparació física els músculs i articulacions s’acaben lesionant. I és que el hoquei és molt més que córrer al camp.

QUÈ PODEM FER PER EVITAR LES LESIONS HABITUALS DE L’HOQUEI HERBA?
A continuació presentem l’eBook “Lesions en l’Hoquei Herba: Terrassa 2020” amb els resultats i conclusions de l’estudi i algunes recomanacions. Esperem que l’eBook serveixi de gran ajuda en la prevenció de lesions i millora dels hàbits d’entrenament. Volem agrair la participació dels 160 jugadors i jugadores de la ciutat per fer-lo possible. Escriu-nos a hola@nexterrassa.com i t’enviarem l’EBOOK. Estem al teu costat sempre que ho necessitis.