LCA Helena Oma

Helena Oma Giralt és una terrassenca que s’ha convertit en jugadora de bàsquet del Ensino de Lugo, a la Lliga Femenina Endesa. Ocupa la posició d’escolta-aler i ha estat internacional en categories inferiors de la selecció espanyola, guanyant la medalla d’or a l’Europeu Sub-20 del 2016. Ha jugat a diferents equips de la Lliga Femenina i n’ha aconseguit un campionat i una Supercopa d’Espanya. EL 2019 va ser convocada amb la selecció espanyola 3×3 per jugar l’Europeu de Minsk. 

Però no tot és senzill i bonic en l’esport d’elit, el 5 de gener de 2020, l’Helena va patir una lesió al genoll, concretament, una ruptura dels lligament creuat anterior (LCA) del genoll esquerre. Va dur a terme tot el procés de recuperació al NEXT i ha estat un exemple de constància i superació! 

Helena, com es viu una lesió de LCA i el seu procés de recuperació quan estàs en l’esport d’elit? 

Personalment, crec que es viu de diferents maneres. 

Quan estàs en l’èlit, tens una part positiva, que és el fet de disposar de tots els medis i facilitats per portar a terme la recuperació de forma adequada.

Però també hi trobem una part negativa: l’esport, en el meu cas el bàsquet, és la meva feina i això fa que tinguis una mica més de pressió a l’hora de tornar i de cara a possibles ofertes esportives.

parla’ns del Treball preoperatori. Quins aspectes consideres més important per preparar-te per l’operació de LCA? 

Físicament, has de treballar el màxim possible la musculatura de la cama, això  farà que  després de l’operació, sigui més fàcil tornar a recuperar- la.

Un altre aspecte que destacaria seria mental, és important mentalitzar-se de Ia duració de la lesió i del llarg camí que queda per recórrer. 

Al NEXT vam dissenyar una guia per tots els pacients que estiguin davant una operació de LCA.

Podeu descarregar-la fent click AQUÍ.

Recuperació LCA

Com van ser les primeres setmanes post-operació? 

La primera setmana va ser més dura perquè no podia fer gaire cosa, però a la que ja vaig començar a  treballar amb gomes, compex etc mentalment va ser millor. 

Vaig tenir la mala sort, que al mes i mig de l’operació arribes el covid. Això va fer que part de la rehabilitació l’hagués de fer a casa.

La recuperació de lca és un procés llarg, quan va durar la teva? 

Va durar 9 mesos. En el meu cas, fins als 6 mesos no vaig poder començar a córrer per que la situació de la COVID-19  va endarrerir la recuperació. Cada esportista i cada persona és diferent, és important seguir el teu propi ritme!

Els fisioterapeutes del NEXT et van guiar en aquest camí, quins passos heu seguit? 

La primera visita al Next, va ser per fer un seguit de proves i testos per veure exactament en quin punt estava. Un cop teníem els resultats, vem comnçar a treballar tot el tema de la readaptació i després la preparació física. 

Podeu visitar el nostre Instagram @Nextacademy.pro per tal de seguir les diverses Masterclass que oferim. En la primera càpsula, us expliquem la importància d’informar bé al nostre pacient!

recuperació lca

Després d’una lesió de LCA, què necessita un esportista d’elit per tornar a la pista i sentir-se en plena forma i segura?  

Superar la por de la lesió. Físicament, arribes en les millors condicions, llavors l’únic que has de tenir present  és que tot anirà bé i  confiar 100% en que el genoll no fallarà.

Què destacaries del treball que heu fet al NEXT? 

La professionalitat i les ganes amb les quals treballen. Tinc molt clar que la meva recuperació no hagués sigut la mateixa sense ells. 

Moltes gràcies Helena!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About