Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa

El Juanmi Moreno és un exemple de superació constant. És infermer del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM) i competeix en triatló de llarga distància amb els millors defensant els colors del Club Triatló I Run With Leiva. Quin és el secret per rendir tant com a ironman, infermer i pare? Entrenar i preparar-se cada detall. Aquesta és la seva història de superació lligada al NEXT Terrassa. Descobreix com és la preparació ironman del Juanmi Moreno en el seu camí cap al Mundial d’Ironman de Hawaii de Kona.

COM TORNAR A COMPETIR DESPRÉS DE LA LESIÓ?

L’any 2016 va patir una greu lesió d’esquena que el va apartar de la pista, la piscina i la carretera. Després de molt treball va tornar a calçar-se les vambes i actualment està competint al màxim nivell en marató i triatló. Tornar a sentir-se esportista és la recompensa a l’esforç en cada pas de la seva recuperació. Com els superherois que juguen dos papers de dia i de nit, el Juanmi passa d’ajudar a les persones com a membre del SEM en llargues jornades de guàrdia a transformar-se en triatleta de llarga distància quan pot descansar. Aquesta és la preparació ironman del Juanmi Moreno direcció al Mundial que es celebrarà a Hawaii.

PER QUÈ FER TREBALL DE FORÇA SI ETS TRIATLETA O MARATONIÀ?

Una de les claus del rendiment en l’àmbit de marató i triatló és el treball de força al gimnàs. És clau entrenar la força fora de la piscina, la carretera i la bicicleta. El Juanmi Moreno és un exemple d’esportista polivalent que transforma el seu cos en funció del moment de l’any. Llargues temporades on passa de la marató al triatló i on necessita adaptar el seu cos a les necessitats de cada esport. Recorda la importància del treball de qualitat per sobre del treball de quantitat. Si ets triatleta o maratonià i vols fer un salt en el teu rendiment el treball de força és la clau.

PER QUÈ FER ECOGRAFIA QUAN NOTES UNA PUNXADA AL MÚSCUL?

Les setmanes de volum d’entrenament o els dies de sèries exigeixen molt al múscul. Tot sovint es pot patir agulletes o, fins i tot, alguna punxada mentre s’entrena. Si això passa és vital fer una ecografia muscular per comprovar que no hi hagi hagut una lesió al múscul. El Juanmi és un exemple d’esportista que, davant d’un fet com aquest, ràpidament ens avisa per revisar que no hi hagi lesió muscular per iniciar un tractament amb indiba i exercicis de força. En cas contrari es podrà fer servir punció seca per tractar contractures o pressoteràpia per rebaixar la fatiga muscular.

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa

CADA QUAN FER PRESSOTERÀPIA I MASSATGE DE DESCÀRREGA DE CAMES?

El Juanmi Moreno és un exemple de preparar fent grans volums d’entrenament i molta fatiga acumulada a les cames per preparar proves com l’Ironman. Molts corredors i triatletes ens pregunten cada quan venir a descarregar les cames. Nosaltres els diem que pensin en un telèfon mòbil. Com més càrrega i entrenament més necessitat de tornar a carregar bateries. Sessions mensuals de pressoteràpia i massatge esportiu de descàrrega de cames són claus per arribar a tots els entrenaments en les condicions més òptimes. Igualment si no se segueix una bona dieta, no es descansa i no es fa treball de força setmanalment el més probable és que arribin les lesions i baixi el rendiment. Una de les claus en la preparació de l’ironman del Juanmi Moreno és escoltar el cos, cuidar-lo i donar-li la pausa necessària en cada moment.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?