Hibai Txurruka fisio escalador

L’Hibai Txurruka és graduat en Fisioteràpia per la UManresa – Universitat Central de Catalunya, on hi treballa com a professor al Grau de Fisioteràpia des de l’any 2017. També col·labora co a professor a la Universitat de Lleida. Té experiència en l’àmbit de la fisioteràpia múscul-esquelètica i la readaptació de lesions esportives i és un apassionat de l’escalada. Si vas a escalar a Margalef, a Montserrat o a Sant LLorenç del Munt segurament et trobis a l’Hibai Txurruka, el fisio dels escaladors.

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa

1. Quin tipus de lesions i casos tractes com a fisioterapeuta al NEXT?

Al NEXT tenim la sort de poder tractar a esportistes de diferents disciplines amb diverses patologies musculoesquelètiques i això és molt enriquidor com a fisio. Sobretot tracto molts escaladors, problemes musculars i de la columna entre altres coses. Sovint tracto a persones de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) que han de fer la rehabilitació. A més és sovint haver de fer ecografia a mans o dits d’escaladors i escaladores que s’han fet mal entrenant o a la roca. Si ets de la FEEC i vols fer la rehabilitació amb nosaltres CLICA AQUÍ.

2. QUÈ T’AGRADA MÉS, SER PROFESSOR O LA CLÍNICA?

M’agrada molt combinar la docència universitària al Grau de Fisioteràpia de la UManresa – Universitat Central de Catalunya i a la Universitat de Lleida amb la clínica al NEXT. Per mi és la combinació perfecta. La docència em fa estar al corrent i actualitzat en tots els aspectes de la fisioteràpia, i a la inversa, la clínica m’aporta poder transmetre l’essència de la fisioteràpia als alumnes, aportant vivències i experiències. Una alimenta l’altra i em fan millor professional i millor docent.

Hibai Txurruka fisio escalador

3. L’ecografia és una eina útil per valorar les mans i els dits dels escaladors/es?

Totalment. L’ecografia és una eina clau per a valorar les mans i dits dels escaladors i escaladores que arriben al NEXT amb alguna lesió, com per exemple una politja trencada. Ens serveix per fer-nos una orientació diagnòstica de la magnitud de la lesió i poder anar veient l’evolució de la lesió i així marcar la progressió del treball actiu, que és molt important. Per als fisioterapeutes que ens dediquem al tractament de la ma i dels dits l’ecografia és essencial per saber què passa i com avança el tractament. Gràcies a aquesta tècnica podem escollir la millor eina per tractar sigui INDIBA, electro punció seca, massatge, exercicis de força

4. Quins consells donaries a un/a escalador/a que hagi patit lesions als dits escalant?

Si hagués de donar un consells a un/a escalador/a que hagi patit lesions als dits escalant li remarcaria la importància de l’escalfament i del tape/embenat funcional a l’hora d’escalar. També és molt important progressar en l’entrenament de les suspensions amb criteri. Finalment recomanaria realitzar un treball de força i preparació física i estimular tot el possible els teixits respectant la regla del no dolor i la sobrecarrega. En cas de notar molesties o dolor és clau per una ecografia i valoració quan abans millor.

5. quina és la fita de la qual et sents més orgullós com a escalador?

Ostres (riu) doncs no ho sé, crec que del que més orgullós em sento de l’escalada, no són “les medalles” personals, com per exemple el màxim grau d’escalada esportiva o la via més dura icompromesa que he fet. He fet vies brutals que m’han fet patir i gaudir, com la via “Murciana 78” de la cara oest del Picu Urriellu, entre d’altres que sempre mantindré al record. Tot i així del que em sento més orgullós i content escalant és de conèixer gent i compartir tots els moments fanàtics meravellosos que em van gaudir.

L’Hibai Txurruka, el fisio dels escaladors i escaladores que venen al NEXT, et pot ajudar a tornar a gaudir de l’escalada si pateixes cap lesió. Recorda saludar-lo si el veus en alguna paret impossible d’escalar o en algun dels rocodroms de la zona. Estigues atent a les properes publicacions del blog on expiquem com mesurem la força dels dits i mans de tots els fanàtics de la roca, segur que et sorprenem!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About