Els fisioterapeutes i entrenadors del NEXT sobre els estiraments

Els fisioterapeutes i preparadors físics del NEXT Terrassa tenim clar que estiraments són bons i s’han de fer quan toquen i com toca. És un tema que sovint va acompanyat d’algunes llegendes urbanes. Segurament més d’una vegada us heu preguntat si és bo fer estiraments abans de sortir a córrer o de jugar un partidet de futbol amb els amics. Així doncs, intentarem donar-vos alguns consells molt senzills perquè aprofiteu els estiraments en el millor moment per fer-los.

En primer lloc, s’ha de deixar clar que els estiraments són una eina molt valuosa per treballar la flexibilitat i l’elasticitat. Aquestes dues propietats ajuden als músculs i als tendons a respondre millor davant de situacions exigents. Per aquest motiu, hem d’entendre els estiraments com una altra propietat a treballar, com ho és la força i la resistència. El primer “però” que ens plantegen és el següent: no tothom ha de fer el mateix treball d’estiraments. De fet, hem d’estirar en funció del tipus d’esport i objectius que practiquem, i aquí, el nostre entrenador personal ens pot aconsellar de la millor manera possible. Volem deixar clar que si volem evitar lesions serà més important fer un bon treball de força i guanyar mobilitat articular abans que fer estiraments.

Centre Fisioterapia Entrenament Terrassa

En segon lloc, hem de tenir clar el millor moment per fer aquests estiraments: abans de fer esport? Durant la pràctica esportiva? Quan ja he acabat? La resposta és molt més simple, i és que hem de fer estiraments quan tenim el teixit més preparat per fer-los. Això és quan aquest està calent, per tant, quan ja hem escalfat o quan hem acabat l’activitat esportiva. Recorda que també pots fer-los després de fer servir el foam roller. No recomanem fer-los quan estem freds per evitar forçar els teixits i augmentar el risc de lesió muscular.

Pensa que de tipus d’estiraments n’hi ha una bona colla. En aquest punt, el paper de l’entrenador torna a ser molt important, ja que serà l’encarregat de triar estiraments amb moviment (dinàmics) o sense (estàtics), en diferents posicions i sobre diferents músculs en funció del tipus d’esport que practiquis. L’objectiu sempre serà que milloris la teva elasticitat i flexibilitat per mirar de prevenir lesions i millorar el teu rendiment esportiu.

T’esperem al NEXT Terrassa per millorar totes aquestes capacitats físiques i puguis preparar el teu cos per a fer esport amb seguretat i afrontar el teu dia a dia amb salut i vitalitat. Recorda que pots reservar cita de fisioteràpia o entrenament clicant al botó!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?