Com a centre especialitzat en fisioteràpia i entrenament personal de Terrassa sabem de la importància de com escalfar per evitar lesions. Repassem les claus d’un bon escalfament i aquelles coses que has d’evitar abans d’entrenar, córrer o jugar un partit.

LES TRES PARTS IMPRESCINDIBLES QUE HA DE TENIR L’ESCALFAMENT

Hauràs escoltat mil vegades la frase “escalfar és imprescindible” i segurament hauràs vist persones estirant pel Parc de Vallparadís o pel Pla del Bon Aire abans de córrer. Però ben bé no sabem si el que fem serveix, si està ben fet o si copiant el que fan els altres també em funcionarà a mi. Per estar tranquils: escalfar, sí, és imprescindible però has de saber com escalfar per evitar lesions! Escalfar correctament abans d’una sessió d’entrenament o una competició és necessari perquè:

  • Disminueix la probabilitat de lesió.
  • Augmenta el rang de moviment de les articulacions.
  • Estimula el sistema nerviós afavorint la coordinació neuromuscular.
  • Augmenta el transport de sang (oxigen) al sistema muscular activant el sistema cardiorespiratori.

Però, com puc realitzar un bon escalfament per evitar lesions? Una manera pràctica i senzilla de dividir l’escalfament és fer-ho en 3 parts:

PRIMERA PART DE com escalfar per evitar lesions: ALLIBERAMENT MIOFASCIAL AMB FOAM ROLLER

Al NEXT Terrassa sabem que l’automassatge d’alliberament miofascial és una metodologia senzilla d’utilitzar i que permet obtenir múltiples beneficis en pocs minuts. L’efecte del massatge amb el foam roller sobre la musculatura facilita l’aportació sanguínia i, per tant, afavoreix l’oxigenació a la musculatura. No presenta contraindicacions, ho podem aplicar nosaltres mateixos a qualsevol lloc i les millores són de caràcter immediat tant abans com després de l’entrenament. Si vols saber per què no has d’estirar abans d’entrenar o competir llegeix aquesta entrada dels fisioterapeutes del NEXT Terrassa! Segur que cada vegada veurem més persones amb el foam roller per Vallparadís.

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa

SEGONA PART DE com escalfar per evitar lesions: EXERCICIS DE MOBILITAT

El primer objectiu dins tota planificació esportiva hauria de ser el d’obtenir una mobilitat articular òptima. En el cas concret dels corredors, per exemple, serà vital atendre la mobilitat d’aquelles articulacions protagonistes durant la cursa. El turmell o el maluc són alguns exemples. Disposar d’uns rangs saludables de mobilitat en aquestes parts del cos serà imprescindible per optimitzar la resta de capacitats. No podrem entrenar la força si no tenim una bona mobilitat. Si no és així, acabarem pagant un preu molt alt patint alteracions que poden arribar a ser greus.

TERCERA PART DE com escalfar per evitar lesions: EXERCICIS D’ACTIVACIÓ ESPECÍFICS DE L’ESPORT

Per últim, un bon escalfament inclourà exercicis destinats a la musculatura que participarà en els moviments que farem durant l’entrenament posterior. Serà molt diferent el final de l’escalfament per a un corredor que per a una judoka o per a un ciclista. Aquesta part ens servirà d’activació final per a tota aquella musculatura que tindrà una demanda neuromuscular més exigent durant la pràctica esportiva.

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa
Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa
Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?