Arriba l’estiu i molts corredors de Terrassa es desplacen a llocs de costa. Canvien el Parc de Vallparadís i el Parc Natural de Sant Llorenç per platges de la costa catalana, però sense deixar de córrer. És positiu córrer per la sorra de la platja? M’ajudarà a millorar? He de córrer descalç o amb vambes? En aquesta entrada els entrenadors i fisioterapeutes del NEXT Terrassa mirarem de parlar dels pros i contres de córrer a la sorra de la platja.

CÓRRER PER LA SORRA LI VA BÉ A TOTHOM?

Des de ja fa molt temps que s’ha parlat que córrer per la sorra de la platja era un tipus d’exercici físic molt adequat, que servia per guanyar força i per millorar la tècnica. Però en els últims anys s’ha posat en dubte que sigui òptim per tothom. En la costa catalana trobem diferents tipus de platges i cadascuna d’elles amb diferents tipus de sorra, diferent inclinació i orientació. Això fa que no totes les superfícies de platja siguin les més adequades. Seria ideal que la superfície fos el més estable i reactiva possible, és a dir, que el peu no s’enfonsi cada vegada que toqui a terra.

QUINS SÓN ELS AVANTATGES DE CÓRRER I CAMINAR PER LA PLATJA?

El primer benefici de tots és el plaer de disfrutar de la natura que ens acompanya, és important que trobis el moment adequat del dia. A primera hora del matí o a última hora del vespre, quan la platja és només per tu, podràs trobar el moment de relaxació escoltant les onades del mar. Un altre dels avantatges que et pot aportar córrer o caminar per la platja és la connexió amb la sorra. El fet d’anar descalç i sentir l’escalfor o la fredor de la sorra, els diferents tipus de materials que la conformen donaran una gran informació als teus peus que sempre van lligats a un calçat. Els teus peus necessiten sentir el que hi ha sota d’ells, la sorra els hi donarà una informació excel·lent. L’entrenament dels peus és dels més oblidats i resulta de gran importància. És imprescindible per millorar el teu rendiment fer un tipus d’entrenament específic de tota la musculatura estabilitzadora del peu. No es tracta de fer salts damunt del “bossu”.

QUINS INCONVENIENTS TÉ CÓRRER PER LA SORRA?

La sorra de les platges és una superfície inestable, ja que, mai ens retornarà la força que exercim contra el terra. Això provoca que el fet de córrer-hi es convertirà en un exercici físic d’alta dificultat. És molt important conèixer si estàs preparat per fer un kilòmetre per la platja o és millor córrer pel passeig. Has de ser conscient que si has patit alguna lesió articular o múscul-tendinosa en l’extremitat inferior o l’esquena no ajudarà que vulguis córrer per la platja. Com que mai podràs controlar com és el suport que està exercint el teu peu amb el terra. Tanmateix la inclinació que pugui tenir la platja no et serà d’ajuda en aquest sentit ni tampoc per protegir la teva esquena.

ALGUNS CONSELLS PER CÓRRER PER LA PLATJA AQUEST ESTIU

És recomanable poder fer petites sèries de córrer en platja acompanyat de caminar, sempre que corris per una part en què sigui ferma i sense inclinació. Així podràs aconseguir fer un bon entrenament a la platja. Quan corres és important mantenir una bona tècnica per optimitzar millor el teu rendiment i prevenir al màxim les lesions. Com ja vam explicar en altres entrades del blog la força és essencial per optimitzar el teu rendiment.

Si el que vols és no perdre la forma durant aquestes setmanes de vacances, busca una zona de la teva localitat costanera en la qual puguis córrer com si fossis a Terrassa, entrena la força aprofitant les rutines d’estiu que han preparat els nostres preparadors físics del NEXT i no oblidis de treballar els teus peus per quan tornis a calçar-te les vambes.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?