El teu centre d’entrenament personal i en grup

En els últims anys el concepte d’entrenament funcional és una de les paraules més utilitzades en el món de l’esport i de l’entrenament personal, però sovint mal utilitzada i interpretada. Perquè què vol dir realment funcional? Els entrenadors del NEXT Terrassa responen!

Què és i què no és entrenament funcional?

En els últims anys el concepte d’entrenament funcional és una de les paraules més utilitzades en el món de l’esport i de l’entrenament personal, però sovint mal utilitzada i interpretada. Perquè què vol dir realment funcional? La paraula funcional prové de funció, que és essencialment propòsit. Quan es fa referència a la paraula funció, s’està dient que alguna cosa té un objectiu determinat. 

Quan s’utilitza aquest terme en el món de l’activitat física i de l’esport, fa referència a realitzar un entrenament amb un objectiu concret per aquell esport o persona.  Habitualment el terme sovint és mal interpreta i es confon amb la paraula “especificitat esportiva”.

Necessito un entrenament específic?

L’especificitat d’un entrenament es refereix als moviments i als patrons motrius específics d’aquell esport i no pas en la funcionalitat d’un entrenament. De fet, l’entrenament funcional s’engloba més aviat dins la preparació física general i no en la preparació física específica.

Mitjançant l’entrenament funcional del NEXT es treballen els pilars de moviment, ja que la majoria dels esports i habilitats de la vida diària tenen una base comuna de moviment. És per això que dos esports aparentment molt diferents poden arribar a desenvolupar entrenaments molt similars. Per exemple, del core entre un golfista i un jugador de futbol serà molt similar. 

Quines característiques té l’entrenament funcional?

Ara que ja tenim una d’idea sobre que és l’entrenament funcional, veurem quines són les seves característiques principals i alguns exemples. Característiques de l’entrenament funcional en l’esport:

  • L’entrenament funcional prioritza moviments i no músculs. Mitjançant exercicis multiarticulars, que engloben més d’una articulació, ja que les habilitats esportives no es duen a terme per una articulació de forma aïllada
  • L’entrenament funcional es caracteritza per exercicis duts a terme principalment de peu on els exercicis unilaterals tenen una gran importància. Com podria ser un Split Squat
  • Es treballa l’estabilitat de la persona. A través de certes quantitats controlades d’inestabilitats es busca que l’atleta o persona trobi la seva pròpia estabilitat. També incorpora elements d’equilibri i propioceptius en l’entrenament a través de l’ús d’exercicis unilaterals

Per acabar, podriem dir que l’entrenament funcional és tot aquell entrenament orientat cap un objectiu determinat i a unes característiques en concret. L’entrenament funcional en l’esport és aquell que integra tots els aspectes del moviment humà. Involucrant tots els músculs del cos i no treballant d’una forma aïllada. Al NEXT tenim clar que aquest entrenament ha d’anar orientat a assolir un objectiu per l’esportista o qualsevol usuari, per tant, a una persona que no realitzi esport l’ajudarà a ser més eficient en els seus moviments del dia a dia, amb una millora de la qualitat de vida i en definitiva aconseguir una vida més saludable. En canvi a un esportista el prepara per realitzar el seu esport per tal de millorar el rendiment esportiu i reduir la incidència de lesions.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?