la fatiga pot provocar contractura muscular

Entrevistem el David Fernández, un dels guanyadors de la BECA NEXT ATHLETE 2020-2021 perquè ens expliqui el seu entrenament personal al NEXT i tots els beneficis que li ha aportat per seguir creixent en l’atletisme.

Qui és en david fernández?

Sóc en David Fernández Egea, més conegut per LOVER, faig atletisme des de fa 5 anys a la Unió Atlètica Terrassa. Em considero un apassionat de l’esport, m’hi dedico diàriament, inclús els dies que a la feina tinc festa aprofito per entrenar doble.

Compagino la feina i la meva vocació (dietètica) amb l’esport, a vegades costa trobar el lloc per tot, però com tots sabem els dies només tenen 24h i sóc dels que l’aprofiten al màxim. 

Per què vas aplicar a la Beca Next? Quins eren i són els teus objectius esportius? 

Vaig aplicar la Beca Next per casualitat, em va aparèixer la publicació i per la meva manera de ser, vaig fer cas als senyals i vaig omplir el formulari.

En començar, el meu objectiu principal era entrar a una final al campionat de Catalunya. Amb la beca, ja vaig saltar directament a mínima al campionat d’Espanya.

Aquesta temporada amb tot el que vaig aprendre i la millora del meu estat de forma, em veig capaç d’entrar al campionat d’Espanya absolut i optar a bastants campionats de Catalunya. I, qui sap, potser fer algun podi. 

Què va suposar per tu gaudir d’aquesta Beca i de l’entrenament personal al next?

En aquests 5 anys que porto fent esport a alt nivell mai havia tingut la sort de conèixer a persones meravelloses i sentir-me dins d’una família. Tan sols entrar al NEXT ja estava com a casa. Els professionals s’han convertit en bons amics i seguim tenint contacte.

A més, cada dimecres a les 8h del matí aprenia a entrenar, evitar lesions, millorar tècnicament i poder córrer més de pressa.

Com eren els entrenaments? Quin tipus d’exercicis i rutina seguíeu? Quin és el teu exercici preferit?

L’entrenament personal era dur però a la vegada divertit. A mi m’encanta donar-ho tot i afrontar nous reptes cada dia. Amb el pas del temps els exercicis anaven complicant-se i el pes anava pujant. Vaig veure clarament l’evolució diària i em vaig adonar del que sóc capaç.

Seguíem una rutina de 3 blocs de 3 repeticions, dintre d’aquests blocs hi havia 3-4 exercicis específics pel meu esport. També realitzava exercicis recomanats específicament pel Ramón després de fer-me algunes proves i examens previs. En acabar tocava posar-se les vambes i fer un tabata que ens deixava a terra com a “traca”  final. 

L’exercici que més m’agradava era el “hip thrust”, vaig començar fent-ho malament, vaig passar a fer-ho amb gomes i finalment, vaig aconseguir fer-ho amb 120 kg.

entrenament personal

Quin valor diferencial creus que t’aportava l’entrenament pesonal? Què és el que més t’agrada del Next?

La gran avantatge envers els atletes que no podien gaudir de la beca era el fet de tenir un entrenador específicament per a mi. Es tracta de professionals amb molts coneixements i molt bon rotllo. Em trobava com a casa, vaig agafar confiança i en cada entrenament personal veia resultats. Això fa que a l’hora de córrer tingui un plus.

Com ja he dit, el que més m’agrada del Next es l’equip , m’he trobat una família, unes persones meravelloses i que es notava que els hi importava el que feia el cap de setmana. M’han fet agafar confiança en mi mateix, tenir més passió per aprendre, arribar a posar al cos en uns límits que ni creia, aguantar el dolor i tolerar-lo, m’han transformat. 

L’únic que canviaria seria el DJ, només pot posar la  música l’Enric, al Pau no li deixeu que utilitzi l’altaveu! 😉

Has continuat aplicant el què vas aprendre?

Al pla d’entrenaments he afegit un dia més de força i s’han convertit en 3 dies de força. M’han ensenyat que és una part super important per poder fer el meu esport al més alt nivell. Les marques i entrenaments que estan sortint són la prova. 

Defineix que és per tu l’esport

Per mi, l’esport va començar sent una via d’escapament quan estava a l’Institut, em va fer una persona mentalment més forta i sobretot aconseguia que no m’afectés tant el que em deien.

Van passar els anys i s’ha convertit en la meva vida. No hi ha dia en el qual no pensi en esport, sóc un gran apassionat i sobretot vull aconseguir més i més a l’alt nivell. M’ha fet molt exigent amb mi mateix, molt metòdic, molt perfeccionista, molt ambiciós, a tolerar el dolor i saber portar la fatiga acumulada.

Si t’haguessis de definir amb una frase, quina seria?

Tinc el cor dividit en moltes parts: passió, esforç, sacrifici, ambició, exigència, humor y motivació, però tot, està embolcallat amb la bandera de Kenya.

“Hagas lo que hagas, hazlo intensamente”.  Robert Henri

Com t’imagines d’aquí a 10 anys?

No m’ho he arribat a imaginar perquè m’agrada viure el moment, però m’encantaria tenir la meva pròpia consulta de nutrició, poder inspirar a les persones a millorar els seus hàbits de vida i fomentar l’esport i vida saludable.

També m’agradaria complir un somni, que és la gran raó per la qual lluito dia a dia i estic tan motivat. M’agradaria anar una bona temporada a Kenya per entrenar, conèixer la cultura, saber valorar el que és l’atletisme per aquells atletes, vida senzilla, i sobretot escriure un llibre sobre aquestes experiències. 

En definitiva INSPIRAR als altres.  


Explica’ns qualsevol altra cosa que se t’acudeixi! 

Només vull dir que estic molt agraït per tots els bons moments únics que he viscut al Next, us heu convertit en un record fonamental que sempre portaré a sobre i sou un equip i una família genial.

atletisme entrenament
Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?