ELS PREPARADORS FÍSICS DEL NEXT TERRASSA AL RESCAT

Al NEXT Terrassa treballem amb tot tipus d’esportistes de resistència com ara corredors, ciclistes, triatletes i nedadors que inclouen entrenaments de força en la seva planificació. No obstant, fora del nostre centre, encara existeix certa reticència a aquest tipus d’entrenament, ja que hi ha la falsa creença que la força “augmenta la massa muscular i ens farà més pesats” amb els conseqüents perjudicis per al rendiment. D’això mateix ens va parlar el ciclista Carlos Verona del Movistar Team i el corredor Jaume Leiva a les seves entrevistes al NEXT Terrassa. Anem a veure doncs què hi ha darrere d’un bon entrenament de la força!

PUC REDUIR LES LESIONS AMB L’ENTRENAMENT DE LA FORÇA?

Existeix una àmplia evidència que l’entrenament de força és, com a mínim, beneficiós per a reduir lesions. Per exemple, un estudi realitzat al 2014 (que va incloure 26610 participants!) va trobar que l’entrenament de força disminueix fins a un 50% les lesions, mentre que altres estratègies més populars com els estiraments o els exercicis de propiocepció van aportar menys o cap benefici.

A l’avantatge anterior podem sumar-li que l’entrenament de la força dissenyat per un preparador físic pot ajudar a corregir dèficits musculars provocats pels grans volums d’entrenament realitzats, disminuint el risc de lesió per descompensació. D’altra banda, l’entrenament de força ben realitzat no sols no és perjudicial per al rendiment, sinó que nombrosos estudis han mostrat grans beneficis després d’incloure diverses setmanes d’entrenament:

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa
Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa

Per exemple, un estudi realitzat al 2011 amb ciclistes d’alt nivell va mostrar com la inclusió de 4 mesos d’entrenament de força dos dies a la setmana va millorar el rendiment. Altres estudis han mostrat també beneficis de l’entrenament de força en corredors. Per exemple, un estudi realitzat al 2015; dues sessions d’entrenament de força a la setmana durant 8 setmanes van millorar el rendiment en una prova incremental de laboratori i en una carrera de 10 km.

COM PUC ENTRENAR LA FORÇA?

L’entrenament de força ha de ser una part fonamental de la planificació en els esports de resistència. No obstant això, és important tenir en compte que l’entrenament no ha de ser igual, per exemple, que el de les persones que busquen augmentar la seva massa muscular amb finalitats estètiques. L’objectiu de corredors, ciclistes, nedadors, triatletes… serà principalment augmentar la força per la via neural, és a dir, millorar la coordinació neuromuscular tractant d’evitar en la mesura que sigui possible guanys de pes (evitant guanys excessius de massa muscular).

En aquest sentit, els entrenadors personals del NEXT Terrassa sabem que realitzar l’entrenament de força a la màxima velocitat possible i tractant de perdre la mínima velocitat durant cada sèrie (és a dir, evitant la fatiga i allunyant-nos de la fallida muscular) proporciona beneficis en el rendiment sense augmentar excessivament la massa muscular i sense produir molta fatiga, la qual cosa ens permetrà rendir millor en sessions posteriors.

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa
Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa

CONCLUSIONS SOBRE L’ENTRENAMENT DE LA FORÇA PER A ATLETES, CICLISTES, NEDADORS, TRIATLETES…

En resum, l’entrenament de força sembla disminuir el risc de lesió i millorar el rendiment en esports de resistència. No obstant això, és important que estigui ben dissenyada perquè no ens produeixi una fatiga excesiva que ens impedeixi rendir en altres sessions específiques, les quals han de ser la base de la planificació, i per a obtenir la major transferència d’aquests guanys de força al vostre esport.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?