Carlos Verona next terrassa

Com ja vam explicar a l’entrevista al Carlos Verona, ciclista professional del Movistar Team, l’entrenament de força és una peça clau en la preparació física de qualsevol ciclista (recupera l’entrevista clicant aquí!). Aprofitant que aquests dies el tornem a tenir entrenant al NEXT us expliquem com és l’entrenament de força del Carlos Verona en la seva preparació per la temporada 2021. I pels més fans del Carlos i del Movistar estigueu atents a les xarxes socials que en els dies vinents tindreu sorpreses!

COM ÉS L’ENTRENAMENT DE FORÇA D’UN PRO?

L’entrenament de força d’un ciclista professional no hauria de ser gaire diferent de l’entrenament de força d’un ciclista amateur. Aquest entrenament de força s’haurà d’adaptar els volums d’entrenament, a la càrrega, els objectius, a les característiques de la persona… Però el que no serà diferent és el tipus d’exercicis que s’han de realitzar. Qualsevol entrenament ha d’estar dissenyat i supervisat per un preparador físic col·legiat que pugui assegurar la correcta execució de cada moviment. I en contra del que molta gent pensa l’entrenament de força sí que s’hauria de fer el gimnàs, ja que én un entorn amb material adequat per treballar correctament. Així doncs qualsevol ciclista amateur hauria d’agafar d’exemple el Carlos Verona i aparcar la bicicleta alguns dies a la setmana per treballar la força al gimnàs. Tal com explicava el Carlos l’entrevista que li van fer fa un any “si el treball de força és realitzar correctament pot ser un gran aliat per al nostre rendiment, però si es realitza malament pot ser un enemic”.

FOTO: movistar.com/equipo

QUINS EXERCICIS DE FORÇA SÓN PER CICLISTES?

Com comentàvem l’entrenament de força s’ha d’adaptar a cada persona i una mateixa plantilla no pot servir per a dues persones diferents. En el cas del Carlos Verona hem de tenir en compte que prepara una temporada plena de grans voltes ciclistes com el Tour de França o La Vuelta amb uns volums de quilòmetres d’entrenament increïbles. Així doncs les sèries, repeticions i càrregues a les quals treballa ell no serveixen una altra persona. En qualsevol cas sí que us podem explicar que alguns dels exercicis de força que treballem i que són interessants per qualsevol ciclista són el back squat, deadlift, rear foot elevated split squat i el hip thrust. En tots ells s’ha de treballar amb la càrrega adequada i el control del preparador físic.

COM SERÀ LA TEMPORADA DEL CARLOS VERONA?

Estem convençuts que la temporada 2021 estarà farcida d’èxits individuals i col·lectius per part de l’equip Movistar. Sabem la feina que hi ha darrere de cada tapa d’una gran volta i tot el sacrifici per arribar a les millors condicions. Moltes hores a sobre de la bicicleta, molt gimnàs fent treball de força, pujar i baixar les muntanyes d’Andorra amb les vambes o els esquís i cuidant cada detall. En una temporada marcada per la COVID el Carlos ens ha demostrat que treballant de valent els resultats acaben arribant. Un exemple per nosaltres. Ens morim de ganes de tornar-lo a veure al Tour de França i a La Vuelta!

LA NOVA TEMPORADA DEL MOVISTAR TEAM

El passat 21 de gener l’equip Movistar Team va presentar l’equip masculí i femení per la temporada 2021. Després d’una temporada fantàstica on el Carlos s’ha consolidat com un dels gregaris més respectats de tot el World Tour aquesta temporada el seguirem veient tibant al capdavant del Movistar. Durant la presentació de l’equip també van anunciar l’estrena de la segona temporada de la sèrie documental “El Día Menos Pensado” de l’any 2020 del Movistar Team i la imminent posada en marxa del Movistar Team Challenge, un repte virtual en col·laboració amb Global Cycling Network i Zwift que cobrirà el mes vinent i farà possible que 10 ciclistes (cinc homes i cinc dones) siguin en 2021 en els primers a defensar els colors de l’equip de manera oficial a la Zwift Racing League, la principal competició mundial de esports sobre dues rodes.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?