Els fisioterapeutes del NEXT entrem al quiròfan per acompanyar-te en tot el procés de la teva recuperació. Volem estar al costat dels cirurgians i viure de primera mà tota la operació. És una experiència que repetim cada any amb diferents equips mèdics per millorar la nostra feina com a fisioterapeutes.

SEGUIM RECONSTRUCCIÓ DE LLIGAMENT CREUAT ANTERIOR AL QURÒFAN

Si a lúltima entrada del blog del NEXT us explicàvem quina feina fem els fisioterapeutes i preparadors físics en una fase pre operatòria de lligament creuat anterior en aquesta parlarem del que passa quan s’arriba al quiròfan. Sabem que per a una correcta recuperació de lligament creuat anterior cal treballar en equip entre fisioterapeutes, entrenadors i traumatòlegs.

És per això que cada any acompanyem a l’equip mèdic a quiròfan per observar com és la seva feina i com avancen les tècniques de reconstrucció del lligament creuat anterior. És un gran aprenentatge que millora la feina de recuperació i readaptació de la lesió que després realitzarem al NEXT Terrassa.

En aquesta ocasió hem acompanyat a una de les nostres pacients amb aquesta lesió a dins del quiròfan per ser operada per l’equip de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica COTCAT a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa. Com vam explicar a la primera entrada dedicada al lligament creuat anterior abans de ser operada vam treballar durant sis setmanes per aconseguir guanyar força, eliminar inflamació i recuperar la mobilitat del genoll.

Durant aquesta intervenció revisen que la resta d’estructures internes del genoll (lligament creuat posterior, cartílag, menisc, etc) estiguin en bon estat per si també cal operar-les. Al següent vídeo trobareu un breu resum animat d’una operació de lligament creuat anterior.

TOTES LES RECUPERACIONS DE CREUAT ANTERIOR SÓN IGUALS?

Absolutament no. Com a centre especialitzat els fisioterapeutes, readaptadors i preparadors físics del NEXT Terrassa treballem amb la premisa que cada cas, cada persona i cada operació són diferents. Per aquest motiu cada recuperació ha de ser personal i diferent a la resta. De la mateixa manera que cada operació demana als cirurgians decisions diferents l’equip NEXT sabem que no podem tractar cada persona com l’anterior.

Cada sessió ha de ser personal i única i és per això que cada fisioterapeuta o entrenador del NEXT treballa amb un únic pacient per hora. Amb aquesta fòrmula podem donar un servei de màxima qualitat adaptat a les característiques de la operació i als objectius d’aquesta persona.

D’ON TREUEN EL NOU LLIGAMENT PEL GENOLL?

Actuament hi ha diverses opcions per aconseguir obtenir un nou lligament creuat anterior pel genoll lesionat. Encara que hi ha l’opció d’aconseguir-lo d’un cadàver, normalment s’utilitza un tendó per convertir-lo en lligament. Si ve hi ha persones a les quals els agafen un tros de tendó rotulià, a la majoria de persones operades del lligament creuat anterior que portem al NEXT els agafen tros d’isquiotibial. Més concretament del múscul semi-tendinós (un dels tres “isquios” que tenim a darrera la cuixa). A la següent foto podeu observar com cusen i lliguen ben fort el tendó del semi-tendinós per transformar-lo en un lligament creuat anterior gruixut, fort i ben resistent.

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa

PER QUÈ HI HA GENT QUE TÉ DOLOR DESPRÉS D’ANYS D’HAVER-SE OPERAT?

Al NEXT Terrassa ens arriben molts casos com aquest. Persones operades del lligament creuat anterior que tenen dolor un o dos anys després d’haver-se operat. És difícil saber per què hi ha persones que passat any de l’operació tenen dolor, no poden practicar esport i se senten totalment limitades. Les opcions de que això passi passen per algun problema durant l’operació o que la recuperació no hagi estat l’adequada. Respecte a la segona possibilitat ens hem de preguntar què és una “mala” recuperació.

Al NEXT opinem que la recuperació no és correcta quan no s’adapta a les característiques de la operació ni de la persona i quan es comet l’error de ser massa conservadors durant les primeres setmanes post quiròfan. La major part d’estudis demostren que s’ha de començar a moure la cama, treballar la força i recolzar-hi pes quan abans millor. Tot i això molts dels protocols que es segueixen en centres hospitalaris i de mútues de salut no ho fan d’aquesta manera. Això no és garantia d’èxit però almenys no comencem “amb mal peu”.

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa
l’equip NEXT Terrassa a quiròfan

CLAUS EN LA RECUPERACIÓ DEL LLIGAMENT CREUAT ANTERIOR

La conclusió principal dels fisioterapeutes, readaptadors i preparadors físics del NEXT Terrassa en la recuperació i readaptació del lligament creuat anterior és personalitzar al màxim tot el procés i basar tot el treball en els darrers estudis publicats. Això implica marcar objectius concrets, fer molt treball actiu i de força, reeducar patrons de la marxa quan abans, millorar les habilitats de la persona…

Com a centre de Fisioteràpia especialitzat en readaptació de lesions com la reconstrucció de lligament creuat anterior apostem per acompanyar a la persona de ben aprop mentre realitzat un treball de qualitat.

Volem acabar aquesta entrada agraïnt a l’equip de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica COTCAT i a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa per permetre als nostres fisioterapeutes seguir d’aprop la reconstrucció de lligament creuat anterior. Experiències com aquesta defineixen la filosofia de treball en equip que tenim al NEXT Terrassa. Recordeu que podeu recuperar la primera entrada on parlavem de tot el treball de força que fem abans d’arribar al quiròfan en una lesió de lligament creuat anterior clicant aquí!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?