entrenament personal

Entrevistem la Maria Buch, guanyadora de la BECA NEXT ATHLETE 2020-2021 perquè ens expliqui els seus entrenaments personals al NEXT i tots els beneficis que li ha aportat per seguir creixent en la natació.

Qui és la Maria Buch?

Sóc la Maria Buch Cardona, nedadora des que tinc ús de raó al Club Natació Terrassa

Sóc una persona que m’encanta donar el 100% en tot el que faig. Fins ara he compaginant els estudis amb la natació al màxim nivell. Des d’aquest estiu ja puc dir que soc fisioterapeuta i haig de confessar que aquests 4 anys han sigut els més durs esportivament que he viscut. Tot i seguir competint, no podia entrenar totes les hores que volia i això ho va fer molt difícil, sobretot mentalment.

A dia d’avui, estic treballant com a fisioterapeuta (algun dia em podeu trobar amb l’Egara DHF) i estic intentant tornar a tenir una rutina més estable a natació, el temps dirà fins quan…

Perquè vas aplicar a la Beca Next? Quins eren els teus objectius esportius?

Una amiga i companya de natació, la Sarai Gascón m’ho va fer arribar pensant que feia molt per mi, perquè aprofités l’oportunitat.

Haig de dir que no tenia moltes esperançes, en tema de concursos la sort mai està de part meva… tot i així, em cridava tant l’atenció que no me’n vaig poder estar i… vaig tenir la sort de gaudir d’aquests entrenaments personals al Next!

En aquell moment els meus objectius esportius eren poder mantenir el màxim nivell d’entrenament i forma física que em permetés aquell any caòtic que tenia amb la universitat. Volia aprendre i potenciar tota la part d’entrenament “en sec”.

Què va suposar per tu gaudir d’aquesta Beca d’entrenaments personals al next?

A nivell esportiu em va permetre tenir una sessió més a la setmana. Eren entrenaments personals guiats i per una esportista que fa la majoria de sessions sola i a les nits, aquesta atenció personalitzada es valora molt!

Però realment com he gaudit més ha estat a nivell personal. He conegut a una gent increïble, súper professional i que des del primer dia et fan sentir com a casa. 

Inclús a nivell professional, em van permetre aprenendre amb ells. Encara avui m’hi passo, tot i que menys del que m’agradaria.

Com eren els entrenaments? Quin tipus d’exercicis i rutina seguíeu? Quin és el teu exercici preferit? 

Els entrenaments eren personalitzats, tot i compartir sessió i patiment amb el meu company David Fernández, feiem exercicis diferents i específics pel que necessitàcem cada un.

Treballàvem de tot, però en el meu cas, la part més especifica es centrava en exercicis de core i espatlles.

No sabria dir quin exercici m’agradava més, sí que puc dir que pocs dies em vaig salvar de fer pull-ups… també gaudia dels tabates que fèiem al final (tot i que fossin mortals!).

Quin valor diferencial creus que t’aportaven els entrenaments personals? Que és el que més t’agrada del Next?

Com a tret diferencial del meu dia a dia és que l’entrenament era completament personalitzat. A part, podíem gaudir de tenir un entrenador que només ens “controlava” a nosaltres, i estava molt pendent de tot el que necessitéssim. També cal valorar que podíem comptar amb l’oportunitat de poder tenir un fisioterapueta si passava qualsevol cosa.

El millor del Next? Em quedo 100% amb l’equip. Són una família molt maca i et fan sentir part d’ella. Sé que si necessito res, puc comptar amb ells.

Mmm…l’únic que canviaria serien les dates de la beca per poder-hi tornar a anar!

Has continuat aplicant el què vas aprendre?

Actualment, puc entrenar amb el meu equip i segueixo la rutina marcada pel meu staff, tot i així sempre que tinc temps, intento afegir exercicis dels que vaig aprendre. En el meu cas, sobretot intento continuar potenciant la part d’escalfaments previs: en sec abans dels entrenament i una vegada dins l’aigua.

Defineix que és per tu l’esport

L’esport és VIDA. Ho necessito per sentir-me bé, per poder funcionar durant el dia i, a més, em serveix com a via d’escapament.

entrenaments personals

Com t’imagines d’aquí a 10 anys?

Uf, 10 anys són molts i just estic en una època de molts canvis. No sabria imaginar-me res tant enllà. El que sí tinc clar és que m’agradaria seguir creixent, tant personal com professionalment, sempre de la mà de l’esport. Vull anar assolint reptes, que l’única constant que hi hagi d’aquí 10 anys sigui l’esport i que la Maria d’avui pugui estar-ne orgullosa.

Explica’ns qualsevol altre cosa que se’t acudeixi! 

M’agradaria donar les gràcies a tots els que heu fet possible que gaudís d’aquests mesos al Next. Sou tots culpables que la beca se’m fes curta! 

Sou part de mi i segur que ens seguirem veient. Estic segura que seguireu creixent perquè sou un equip increïble.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About