Seguiu treballant el gluti amb exercicis tradicionals, amb interminables repeticions i de forma analítica en una màquina o estirats a terra? El gluti necessita un estímul més gran que les que donen aquestes opcions, més real i sobretot que millori la nostra mecànica. En el cas dels esportistes aquestes 3 pautes encara seran més importants.

COM HAN DE SER ELS EXERCICIS DE GLUTI?

El gluti és un dels músculs més grans i fort del nostre cos (també un dels més inhibits!). Per aconseguir un treball eficaç i funcional de gluti necessitem complir sempre 3 criteris: una gran flexió de maluc, una càrrega considerable (sempre amb la pertinent progressió fins a arribar-hi!) i caminar cap als exercicis unipodals. Totes aquelles que entreneu al NEXT sabeu que durant l’execució dels treballs unipodals, com ara el single leg squat, un dels focus de correcció sempre és el control de la pronació, és a dir, que el genoll no vagi endins generant un patró de valgo, sinó alineat amb el turmell i maluc.

QUINS PROBLEMES EXISTEIXEN A L’HORA D’ENTRENAR EL GLUTI?

Un dels problemes més habituals que ens trobem amb els/les esportistes que arriben al gimnàs del NEXT és que no surten de l’activació de gluti, és a dir, realitzen exercicis localitzats i aïllats de gluti però no arriben a integrar-lo dins d’exercicis multiarticulars com és el pes mort a una cama o l’squat a una cama i molt menys amb càrregues elevades. Aquesta situació els porta a una progressió incompleta de l’entrenament, ja que aconsegueixen activar el gluti i reforçar-ho però no posar-ho en coordinació dins d’un gest esportiu o un moviment general desenvolupant força.

QUINS 3 EXERCICIS DE GLUTI PUC INCLOURE DURANT EL MEU ENTRENAMENT?

Per activar i entrenar el gluti existeixen moltes opcions, algunes de les que més ens agraden a nosaltres són:

PONT DE GLUTI AMB MINIBAND (A UNA I DUES CAMES)

HIP THRUST (A UNA I DUES CAMES)

PES MORT A UNA CAMA (AMB CÀRREGA)

T’esperem al NEXT Terrassa per millorar la teva preparació física amb el nostre equip d’entrenadors. Reserva cita d’entrenament personal i descobreix com millorar la teva condició física, augmetar el teu rendiment i prevenir lesions.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?