Si tens dolor a la planta del peu i fascitis plantar segurament és perquè has canviat de calçat. També pot ser si et fa mal al tornar a córrer després de les vacances. Davant de qualsevol canvi al cos li cal temps per adaptar-se, així que és normal que tinguis algunes molèsties.

Quants dIES HAS DE PARAR DE CÓRRER SI TENS FASCITIS PLANTAR?

A l’estudi realitzat pels fisioterapeutes i entrenadors del NEXT hem observat que el 40% dels corredors i corredores de Terrassa enquestats es van veure obligats a deixar de córrer més de 30 dies per lesions. Normalment les lesions com la fascitis acostumen a demanar alguns dies sense córrer. Si vols saber si el mal a la planta del peu és fascitis o algun altre problema els nostres fisios et poden ajudar. Pots consultar les dades de l’estudi clicant aquí.

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa
Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa

COM PREVENIR LA FASCITIS PLANTAR SI ETS CORREDOR

Els fisioterapeutes i preparadors físics de NEXT et volen ajudar amb 3 consells clau per evitar la fascitis plantar i no parar de córrer:

  1. MILLORA LA FORÇA: Els estudis científics i l’experiència ens han demostrat que la preparació física és clau per prevenir qualsevol mena de lesió. A la fascitis plantar és important per millorar l’absorció de la càrrega del pes corporal i poder efectuar l’impuls frontal.
  2. ACTIVA ELS PEUS: Els peus són els grans oblidats a l’entrenament, quan són la base del nostre cos. Els músculs de la planta del peu són els encarregats d’absorbir el pes del cos quan corres com ja comentem al post de tendinits d’aquil·les.
  3. MILLORA LA MOBILITAT: quan portes el teu cos al límit necessites que els engranatges treballin al màxim. Si prepareu una cursa com la Mitja de Terrassa on acumulareu moltes hores d’entrenament, mantenir una bona mobilitat de les articulacions us ajudarà a prevenir possibles lesions.

COM ELIMINAR EL DOLOR DE LA FASCITIS PLANTAR

Si vols eliminar el dolor que provoca la fascitis plantar has d’escoltar el teu cos. Segurament hagis de deixar de córrer perquè el dolor no augmenti. El dolor de la fàscia plantar acostuma a ser a la part del davant del taló, però varia segons cada persona. El servei de fisioteràpia pot ajudar-te a conèixer quin és el diagnòstic real i que està passant al teu peu. Hi ha molts lligaments, nervis i músculs que poden estar patint i no deixar-te progressar. Mitjançant l’ecografia musculoesquelètica podem conèixer de manera més precisa que part del peu està patint i planificar així un tractament adequat.

  1. OBJECTIU 1: El primer objectiu del tractament serà controlar el dolor. La punció seca, l’ús d’INDIBA activ i altres tècniques de fisioteràpia us ajudaran a reduir la intensitat del dolor.del tractament serà controlar el dolor.
  2. OBJECTIU 2: En segon lloc, necessites millorar la força dels teus peus i del teu cos per tornar a córrer sense recaure.
  3. OBJECTIU 3: Finalment, introduir la cursa de manera progressiva i tornar a gaudir dels entrenaments i les curses.

Quins exercicis fer per la fàscia plantar

Si vols evitar el dolor a la fàscia plantar o fascitis plantar pots seguir les rutines d’entrenament que hem preparat. La millor prevenció és una bona condició física, estar preparat. Et deixem les 10 rutines d’entrenament que hem preparat: rutines d’entrenament part 1 i rutines d’entrenament part 2.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?