Si vols saber com recuperar una pubàlgia abans has de saber que la pubàlgia és un dolor al pubis molt comú en l’esport en general, sobretot en futbol, i és causat per moltes circumstàncies. El més important és conèixer quin podria ser l’origen del dolor, és per això que els fisioterapeutes del NEXT Terrassa abans d’indicar cap tractament o exercicis necessiten fer una bona exploració general i conèixer l’historial lesiu. A partir d’aquí, mitjançant l’ecografia muscular, sumant els coneixements dels professionals, mirarem de planificar quin pot ser el millor tractament en cada cas. Com cada esportista és diferent, això fa que cas sigui diferent. No val un tractament comú per a tothom sinó que ha de ser individualitzat a cada esport i a cada persona.

PER QUÈ EL DOLOR AL PUBIS CANVIA EN FUNCIÓ DEL DIA?

El terme pubàlgia (o osteopatia dinàmica de pubis) inclou simplement el fet d’indicar dolor a part anterior de la pelvis. Però no explica quin és l’agent causant del dolor. Els fisioterapeutes hauran de determinar quin és l’origen del teu dolor i programar el tractament a fer. En la cara anterior de la pelvis hi ha moltes estructures que ens poden generar diferents tipus de dolor. Primer de tot haurem de fer un treball de llitera per restaurar o millorar la mobilitat de la zona, reduir la tensió muscular mitjançant la INDIBA i la punció seca. Tanmateix començarem amb la part activa fent els exercicis que creiem necessaris. Haurem de planificar un treball de força a llarg termini, no només per reduir el dolor, sino també per evitar recaigudes.

QUÈ HAIG DE FER PER DISMINUIR EL DOLOR DE LA PUBÀLGIA?

El repòs no acostuma a ser la solució per a la majoria de dolors o lesions, moure’t sempre t’ajudarà dins les teves possibilitats. Està demostrat que el dolor al pubis requereix d’un moviment adaptat, de forma progressiva per arribar a eliminar el dolor. Els exercicis han de ser adequats en cada cas. No existeix la vareta màgica per eliminar el dolor. Els professionals del NEXT faran un pla específic de reforç muscular de tota la regió lumbo-pèlvica, exercicis específics per la musculatura abdominal profunda i exercicis que ajuden a reduir el dolor, sabent quin és l’origen del teu dolor.

QUAN PUC TORNAR A FER ESPORT AMB UNA PUBÀLGIA?

Un cop aquest dolor s’hagi reduït o eliminat tocarà fer una readaptació al teu esport. Assolir la última fase de la recuperació és important per poder tornar a competir sense problemes. Els preparadors físics del NEXT t’orientaran en el treball de força més adequat tant per la teva patologia com per l’esport que practiques. Són especialistes del moviment i del treball individualitzat. La bona execució de cada exercici per la pubàlgia serà clau per ajudar a prevenir una recaiguda.

L’equip de fisioterapeutes i entrenadors del NEXT Terrassa t’acompanyarà des del diagnòstic fins a la tornada a l’esport. El teu procés de recuperació serà clau per tornar a gaudir sense dolor ni molèsties al pubis. T’esperem!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?