La majoria de persones ens pregunten com recuperar el lligament creuat anterior després de passar pel quiròfan. Aquest va ser el cas de la Mariona Piñol. Va créixer amb una raqueta a les mans i porta la competició a les venes. La seva passió li va obrir les portes en forma de beca per estudiar en una Universitat dels Estats Units i créixer com a tenista. Després de 7 anys a Amèrica va tornar a Terrassa i malauradament es va trencar el lligament creuat anterior.

Quins exercicis fer ABANS D’OPERAR-te el creuat anterior?

Abans de passar pel quiròfan s’han de fer tota mena d’exercicis de força i mobilitat per preparar-te per l’operació. La Mariona tenia clar que volia recuperar-se de la lesió de lligament creuat anterior per tornar a jugar. Unes quantes setmanes abans de passar pel quiròfan va iniciar el treball al NEXT amb els fisioterapeutes i preparadors físics per guanyar força, mobilitat i eliminar l’edema propi de la lesió. Gràcies a tot l’esforç va arribar al quiròfan en unes condicions excepcionals que han ajudat en la seva recuperació després d’operar-se.

COM és l’operació DEL lligament CREUAT ANTERIOR?

L’operació del lligament creuat anterior és una reconstrucció que té com a objectiu restablir la funció normal del lligament. És una intervenció que dura aproximadament una hora en la qual s’acostuma a agafar un tendó del cos per construir el nou lligament creuat anterior. Vam acompanyar a la Mariona durant la seva operació amb l’equip de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica COTCAT a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa. Una experiència única que ens ajuda a millorar el tractament, tal com vam explicar en aquesta entrada del blog. 

Quant de temps ha de passar per tornar a CÓRRER?

Després d’una reconstrucció del lligament creuat anterior han de passar uns quants mesos fins que la persona pot tornar a córrer. Després de moltes setmanes de treball de força, és possible tornar a córrer de forma progressiva. Aquesta sensació és única i transporta a la persona al punt on era abans de lesionar-se. Sens dubte pels fisioterapeutes i readaptadors també és molt emocionant ja que arribem a un dels objectius més esperats de la recuperació. Com sempre diem una lesió és una oportunitat per créixer, per aprendre i valorar com de bé s’està quan no hi ha lesions. 

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About