La majoria de persones ens pregunten com recuperar el lligament creuat anterior després de passar pel quiròfan. Aquest va ser el cas de la Mariona Piñol. Va créixer amb una raqueta a les mans i porta la competició a les venes. La seva passió li va obrir les portes en forma de beca per estudiar en una Universitat dels Estats Units i créixer com a tenista. Després de 7 anys a Amèrica va tornar a Terrassa i malauradament es va trencar el lligament creuat anterior.

Com RECUPERAR el lligament CREUAT ANTERIOR?

Com ja deus haver llegit al llibre “M’he trencat el genoll: i ara què?” el lligament creuat anterior s’ha de reparar al quiròfan. I després de reconstruir-lo, cal començar un procés de rehabilitació 100% personalitzat. No pot ser que dues persones segueixin el mateix pla de tractament. I aquesta recuperació no es pot basar en utilitzar màquines de corrents, exercicis bàsics i que passin els dies. Per a recuperar el nou lligament creuat anterior s’ha de dissenyar un tractament basat en el treball actiu, exercicis de força i una valoració constant amb eines i sistemes de mesura. Gràcies a aquest treball, i al control de l’evolució, es poden aconseguir els objectius amb seguretat.

Quins exercicis fer ABANS D’OPERAR-te el creuat anterior?

Abans de passar pel quiròfan s’han de fer tota mena d’exercicis de força i mobilitat per preparar-te per l’operació. Unes quantes setmanes abans de passar pel quiròfan iniciem el treball al NEXT amb els fisioterapeutes i preparadors físics per guanyar força, mobilitat i eliminar l’edema propi de la lesió. Gràcies a aquest treball específic s’arriba al quiròfan amb una condició física excepcional que ajuda al postoperatori.

COM és l’operació DEL lligament CREUAT ANTERIOR?

L’operació del lligament creuat anterior és una reconstrucció que té com a objectiu restablir la funció normal del lligament. És una intervenció que dura aproximadament una hora en la qual s’acostuma a agafar un tendó del cos per construir el nou lligament creuat anterior. Vam acompanyar a la Mariona i a l’Arnau durant les seves operacions amb l’equip de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica COTCAT i amb l’equip Traumadvance a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa. Una experiència única que ens ajuda a millorar el tractament, tal com vam explicar en aquesta entrada del blog. 

Quant de temps ha de passar per tornar a CÓRRER?

Després d’una reconstrucció del lligament creuat anterior han de passar uns quants mesos fins que la persona pot tornar a córrer. Després de moltes setmanes de treball de força, és possible tornar a córrer de forma progressiva. Aquesta sensació és única i transporta a la persona al punt on era abans de lesionar-se. Sens dubte pels fisioterapeutes i readaptadors també és molt emocionant ja que arribem a un dels objectius més esperats de la recuperació. Com sempre diem una lesió és una oportunitat per créixer, per aprendre i valorar com de bé s’està quan no hi ha lesions. 

Tens preguntes sobre la teva lesió de genoll?

Si tens preguntes sense resposta sobre la teva lesió et recomanem el llibre “M’he trencat el genoll. I ara què?”. Escrit pel nostre company de l’equip Enric Grau i amb la col·laboració de pacients reals del NEXT. Un llibre que té com a objectiu explicar-te tot el que si o si has de saber de la teva lesió de lligament creuat anterior. Hi trobaràs totes les respostes que et faràs en cada etapa del procés de recuperació. Tot el que viuràs des de la lesió fins a l’operació. Ja el tens disponible clicant aquí!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About