Ets runner però mai entrenes els músculs dels peus? Sabies que et pot ajudar en els entrenaments de la Mitja de Terrassa i per la Vallès Drac Race? Els peus són els grans oblidats en els entrenaments de força dels corredors però són els que ens poden generar més maldecaps amb una fascitis o una tendinopatia d’aquiles. Els entrenadors del NEXT Terrassa et donen alguns consells per fer entrenaments de força de peus.

PER QUÈ ENTRENAR ELS MÚSCULS DELS PEUS?

Igual que les xemeneies de Terrassa, la clau de tota estructura són els fonaments. L’entrenament dels peus s’ha de fer amb dos objectius molt clars. El primer és aconseguir que el peu sigui rígid, és a dir, que sigui capaç de suportar la càrrega del teu pes amb la inèrcia que generes al córrer. El segon objectiu és que el peu tingui suficient força per llençar-te endavant i no perdre inèrcia quan corres o camines. A la planta dels peus hi ha molts músculs que no podem oblidar. Si els teus peus guanyen rigidesa i força veuràs com milloraràs el teu rendiment i evitaràs lesions. La fascitis plantar o la tendinopatia són dues lesions causades, en molts casos, perquè els peus no fan la seva feina. Aquestes setmanes post confinament el nostre equip de fisioterpeutes n’ha vist de tots colors amb la ecografia. Que no et facin falta sessions d’indiba!

COM SÓN ELS EXERCICIS PELS MÚSCULS DELS PEUS?

En aquest video del nostre canal de YouTube els preparadors físics i fisioterapeutes del NEXT Terrassa t’ensenyem alguns dels exercicis per reforçar i prevenir les lesions del peu. Si aconsegueixes integrar aquests exercicis al teu entrenament de força aconseguirà aprofitar cada passa que facis. Recorda que tots els exercicis i rutines han de ser supervisades per professionals qualifiats perquè t’ajudin a realitzar-los de forma segura.

Treballa la musculatura dels teus peus per aconseguir:

  1. ACTIVA LA MUSCULATURA: fes un automassatge de la planta del peu amb alguna  pilota, sense pressionar en excés els punts dolorosos. Alhora treballa l’activació de la musculatura dels dits. 
  2. ESTABILITZA EL PONT: aconsegueix que el pont del teu peu sigui estable en totes les posicions, afegeix reptes desde mantenir la posició fins a fer petits salts sent capaç de mantenir el pont rígid.
  3. GUANYA FORÇA: treballa la força dels peus sempre mantenint l’estabilitat. Has d’aconseguir que els músculs treballin en la seva posició òptima, a partir d’aquí portar-los a posicions de major dificultat, per exemple amb el taló aixecat.

COM ENTRENAR ELS PEUS SI TREBALLES ASSEGUT?

Durant el dia passem moltes hores amb sabates, de molts tipus, però encara que no t’ho sembli els peus estan preparats per trepitjar el terra. Les sabates no fan cap falta als peus. Aprofita totes les hores que puguis per anar descalç o descalça per casa, a la feina, entrenant al gimnàs… El teu cos t’ho agrairà i estaràs donant-li molta informació a la planta dels peus. Cada segon i cada passa sumen en la preparació física i millora de la força i estabilitat dels peus. Desperta els teus peus, que no s’adormin a dins del calçat! Repesca aquesta entrada sobre les lesions del confinament!

AL NEXT FEU ENTRENAMENT ORIENTAT A LA FORÇA DE PEUS?

Al NEXT Terrassa tenim un equip d’entrenadors dedicats a la preparació física i millora de la forma física, peus inclosos! T’ajudaran amb el treball específic de músculs del peu i de la resta del cos perquè evitis lesions, te’n recuperis i rendeixis al màxim. Pots reservar cita amb el nostre equip de fisioterapeutes i entrenadors clicant aquí.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?