Com descarregar les cames carregades | Next Terrassa

Les cames carregades son el símptome principal de la fatiga muscular. Els músculs, després d’algunes setmanes de molts entrenaments o competicions, acumulen carrega i provoquen la sensació de cames pesades. Quan notes les cames carregades és normal tenir la sensació que no pots córrer ràpid i, fins i tot, que t’acabis lesionant. Els profesionals com l’equip de Fisioteràpia i Readaptació esportiva del NEXT t’expliquem com descarregar les cames carregades.

Què són les cames carregades?

Les cames carregades són la sensació d’esgotament dels músculs de les cames quan acumulen molta fatiga. Les cames carregades també es coneixen com a cames cansades, fatigades o pesades, i apareix quan s’acumula molta carrega d’entrenaments i competicions.

Com descarregar les cames carregades | Next Terrassa

Per què es carreguen les cames?

Les cames es carreguen perquè acumulen moltes setmanes d’entrenaments i competicions a alta intensitat. L’entrenament amb càrregues altes acumulen fatiga muscular i provoca la sensació de cansament.

Quins són els símptomes de les cames carregades?

Els símptomes de les cames carregades són la sensació de fatiga, esgotament, pèrdua de força i molèsties musculars. És habitual tenir la sensació que les cames pesen més del normal i que no es pot fer tota la força. A més, també poden fer mal quan es comença l’activitat esportiva, fins que no s’ha escalfat.

Com saber si tens les cames carregades?

Per saber si tens les cames carregades pots comprovar si tens sensació de fatiga, esgotament, pèrdua de força i si et fan mal les cames quan et lleves al matí. És al matí, quan les cames estan més inactives, quan pots recollir la sensació de molèstia muscular, com quan tens agulletes. També pots tenir sensació de fatiga quan comences a fer esport i no tens bones sensacions.

Com descarregar les cames carregades | Next Terrassa

Com evitar que es carreguin les cames?

Per evitar que les cames es carreguin has de regular la quantitat d’entrenaments i realitzar sessions de massatge de descarrega de forma habitual. Si la carrega d’entrenaments és excessiva començaràs a acumular fatiga i el teu rendiment disminuirà. Per altra banda, és imprescindible convinar l’ús de la pressoteràpia amb el massatge de descarrega de cames.

Em puc lesionar si tinc les cames carregades?

Si tens les cames carregades i segueixes entrenant et podries lesionar un múscul o un tendó. La fatiga provoca que el cos no treballi de forma correcta i, si no permets que les cames es recuperin, el risc de lesió augmenta. La sobrecarrega provoca molèsties, compensacions i, en situacions extremes, pot arribar a trencar un múscul.

Com descarregar les cames carregades?

Per descarregar les cames al complet has de combinar el massatge de descarrega amb les botes de pressoteràpia. L’objectiu d’una rutina de recuperació és aconseguir que el cos assimili tot el treball realitzat i que estigui en el millor estat possible per al següent esforç. Per tant, és una part vital de l’entrenament. De fet, una bona rutina de recuperació postentrenament o postcompetició és una de les claus que diferencia les bones i les no tan bones planificacions.

Utilitzar les hores que no estem entrenant per accelerar la recuperació i donar-li qualitat a l’entrenament invisible és un dels passos importants per a començar a rendir més i millor. Pocs són els esportistes que utilitzen la recuperació per a seguir traient avantatge als seus competidors. A continuació us expliquem una de les tècniques més populars entre els esportistes professionals per recuperar i de la que ja podeu gaudir a la teva clínica de Terrassa: la pressoteràpia.

Què és la pressoteràpia per a cames carregades?

La pressoteràpia és sistema de compressió pneumàtic que té diverses càmeres que s’inflen i desinflen amb l’aire bombat exercint pressió directa sobre la zona muscular.

La compressió restringeix temporalment la circulació sanguínia a l’àrea desitjada, en aquest cas als peus i les cames carregades, i en el moment de l’alliberament, la sang, rica en nutrients, travessa el teixit muscular. La pressoteràpia millora la circulació sanguínia, promou el moviment del líquid limfàtic i ajuda a eliminar l’àcid làctic. Això ajuda a reduir la inflamació, el dolor, la rigidesa i millora la flexibilitat, el que estimula la recuperació i millora el rendiment.

Com descarregar les cames carregades | Next Terrassa
Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About
Obrir WhatsApp
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!
Com et podem ajudar?