composició corporal

Un dels objectius més comuns i repetits a la consulta de nutrició és: perdre pes. En realitat, però, l’objectiu que molts ens plantegem ha d’anar més enllà i contemplar el fet de perdre pes per millorar la composició corporal, posar-nos en forma i cuidar la salut.

Què vol dir millorar la composició corporal?

El nostre cos està format per l’esquelet (os), aigua, greix i massa lliure de greix on hi trobem el múscul a més dels altres teixits propis dels òrgans i la pell.

Quan volem aprimar-nos el que realment ens interessa és perdre greix i després augmentar el to muscular per tal de tenir un millor estat de forma física. Perdre kg de massa muscular no és gens saludable i no ens farà veure’ns com volem.

Dieta i exercici, la combinació guanyadora

És per això que no entenem un aprimament o pèrdua de greix només fent una dieta, sinó que l’activitat física és un dels pilars fonamentals. També és cert que per molt esport que facis, si després no menges de forma adequada no es veuen els resultats ni beneficis esperats. Potser sembla molt lògic però seguim trobant molts casos de: com que he entrenat em puc menjar per berenar 2 croissants, o sopar una hamburguesa amb moltes patates fregides; o al revés, entrenaré més demà ja que avui he “pecat” amb un pastís de postres… doncs no funciona així.

Des de Next, treballem en equip per ajustar les necessitats energètiques de cadascú, és a dir que necessita menjar per cobrir el seu requeriment d’energia, valorem l’exercici físic que practica i juntament amb els entrenadors millorarem la pauta si cal, adaptem la dieta als objectius individuals sempre procurant que hi hagi la màxima conciliació possible amb la vida familiar, social, laboral, etc.

Com es fa per conseguir resultats?

Per perdre greix i millorar la composició corporal cal crear un dèficit calòric, però això no vol dir tancar la boca i deixar de menjar, sinó triar millor. Incloure més proteïnes, més vegetals i fruites, buscar saciar-se més amb grans i cereals complets etc.

No cal prohibir-se cap grup d’aliments però si que cal saber quants, com i en quin moment del dia és més adequat per cadascú. Podeu recuperar el nostre post “Alimentació Pre i Post Entrenament“.

El treball de força és molt important i sobretot les noies no hem de deixar-lo mai de banda quan volem millorar la composició corporal.

T’apuntes al canvi?

Si t’animes a millorar el teu cos sense patir amb dietes massa restrictives, gaudint del que menges i aconseguint entrenar millor que mai, t’esperem a la secció de nutrició de Next per ajudar-te i acompanyar-te a assolir els teus objectius per aquesta temporada.

Les nutricionistes del NEXT estem al teu servei!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About