L’atletisme a Terrassa: entrenament i lesions habituals

El proper mes de febrer, arriba una nova edició de la VALLES DRAC RACE. T’hi has inscrit? Des del NEXT Terrassa hem portat a terme un estudi epidemiològic per establir una relació entre l’entrenament dels corredors i les lesions més habituals que pateixen en l’atletisme.

L’objectiu ha estat identificar errors comuns en la preparació física i l’impacte que provoca pel que fa a lesions esportives. Gràcies a la participació de 135 atletes presentem l’eBook “Les claus per a gaudir de l’atletisme sense lesions” amb els resultats de l’estudi, exercicis específics i algunes recomanacions.

CÓRRER PER TERRASSA ENCARA ESTÀ DE MODA?

Veure gent corrent pels carrers de Terrassa, per Vallparadís o pel Pla del Bon Aire és molt habitual però, ha estat sempre així? Quants anys fa que veiem corredors i corredores per Terrassa? Sabem que hi va haver un boom de l’atletisme i de les curses urbanes. Per saber com ha evolucionat aquesta moda i si segueix creixent hem preguntat als atletes de l’estudi “Quants anys fa que corres de forma regular?“. El resultat ens indica com el creixement de corredors que hi va haver a Terrassa fa cinc anys no s’ha mantingut els darrers quatre anys.

Entrenament corredors terrassa
Quants anys fa que corres de forma regular per Terrassa?

QUANTS DIES SURTEN A CÓRRER ELS ATLETES DE TERRASSA?

Saber si la gent de Terrassa surt a córrer moltes hores a la setmana ens ajuda a establir una relació amb la incidència de lesions. Quantes més hores d’entrenament, més lesions? És un mite o una realitat? Hem preguntat “De mitjana, quantes hores corres cada setmana” als atletes de Terrassa i el 40% ens ha dit que surt 3 dies. Mentre que un 20% corre 1 o 2 dies el 35% ho fa 4, 5 dies o més. Quedem-nos amb aquesta dada, més endavant veurem si els terrassencs i terrassenques corren el recomanat.

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa
De mitjana, quantes hores corres cada setmana?

ELS CORREDORS DE TERRASSA ES PREPAREN FENT TREBALL DE FORÇA I CORE?

Com vam explicar a l’entrada “entrenament de la força en esports de resistència” entrenar és molt més que sortir a córrer. Si volem prevenir lesions i millorar el rendiment necessitem fer treball de força i CORE. I els corredors de Terrassa, ho posen a la pràctica? Encara que el 78% surt a córrer entre 3 i 6 dies per setmana només el 38% fa treball de força i CORE 2 o 3 dies. I el més alarmant és que el 21% no hi dedica ni un sol dia.

Quants dies fas treball de força i CORE?

HI HA GAIRES LESIONS PER CULPA DEL RUNNING A TERRASSA?

Hem preguntat als corredors de Terrassa si han patit alguna lesió derivada de l’atletisme des de setembre del 2019 fins al febrer del 2020. En els últims 6 mesos més del 60% s’ha lesionat. Aquesta dada és impresionant ja que 6 de cada 10 persones que veurem corrent per Vallparadís patirà alguna lesió. Per què hi ha tantes lesions en runners?

Has patit alguna lesió esportiva en els darrers 6 mesos?

QUANTS DIES HAN DE DEIXAR DE CÓRRER LES PERSONES LESIONADES?

El 40% dels runners de Terrassa que es lesionen es veuen obligats a parar més de 30 dies. Segurament aquesta sigui la dada més sorprenent de tot l’estudi. Per què passa? Totes les lesions en corredors i corredores de la ciutat són greus? O parlem de lesions mal recuperades que es compliquen? Una mala planificació d’entrenament i un treball inexistent de força i core en podrien ser les causes.

Quants dies has hagut de deixar de córrer?

QUÈ ES LESIONEN ELS CORREDORS DE TERRASSA?

Com veiem la major part de lesions dels corredors són a l’extremitat inferior. Afecten majoritàriament al peu, al genoll i als músculs de la cuixa (isquios, quàdriceps i adductors). Com a fisioterapeutes i entrenadors sabem que si no hi ha una bona preparació física els músculs i articulacions s’acaben lesionant. I és que córrer és molt més que córrer.

Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa
En quina zona has patit lesions els darrers 6 mesos?

QUÈ PODEM FER PER EVITAR LES LESIONS HABITUALS DEL CORREDOR?

A continuació presentem l’eBook “Les claus per a gaudir de l’atletisme sense lesions” amb els resultats i conclusions de l’estudi, una proposta d’exercicis per corredors i algunes recomanacions. Esperem que l’eBook serveixi de gran ajuda en la prevenció de lesions i millora dels hàbits d’entrenament. Volem agrair la participació de 135 runners de la ciutat de Terrassa per fer-lo possible. Estem al teu costat sempre que ho necessitis.

Entrenament i Fisioterapia Terrassa
Centre Entrenament i Fisioterapia Terrassa
Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About