Internship de Fisioteràpia

L’internship de Fisioteràpia del NEXT pretén oferir-te una experiència formativa única per a que puguis establir unes bases professionals sòlides.

Et proposem una estada de formació teòrica i pràctica completa, asignan-te un mentor que t’acompanyarà durant tota l’estada. L’internship és una oportunitat única per aprendre de primera mà el treball diari dels fisioterapeutes i preparadors físics del NEXT. Una oportunitat única per convertir-te en un professional imparable.

OBJECTIUS D’APRENENTATGE


Capacitar al fisioterapeuta per a desenvolupar, i aplicar, un programa de tractament personalitzat basat en l’evidència, en la rehabilitació dels trastorns dolorosos i traumatològics més prevalents de l’aparell locomotor a través d’una experiència pràctica supervisada en un entorn clínic real.

OBJECTIUS ESPECÍFICS

  • Aprendre a utilitzar, i integrar, els diferents mètodes d’avaluació en fisioteràpia neuro-múscul-esquelètica en pacients reals.
  • Aprendre a realitzar ecografia múscul esquelètica.
  • Aprendre a utilitzar les diferents eines terapèutiques durant les diferents fases del tractament de fisioteràpia.
  • Aprendre a utilitzar l’exercici terapèutic amb els pacients amb patologies neuro-múscul-esquelètiques.
  • Aprendre a combinar l’exercici terapèutic amb altres modalitats de tractament.
  • Desenvolupar un pensament crític i una presa de decisions clínica basada en l’evidència dins el marc biopsicosocial.
  • Aprendre a integrar la fisioteràpia dins d’un equip multidisciplinari.
  • Desenvolupar habilitats comunicatives per a una correcta relació fisioterapeuta-pacient-equip.

Aprèn a desenvolupar i estructurar una anamnesi sistematitzada. Les claus per millorar la comunicació amb el pacient per tal que l’entrevista esdevingui clau en l’obtenció d’informació. Integració del raonament clínic.

L’objectiu d’aquest mòdul és identificar les banderes vermelles que poden assenyalar un problema que no tingui un origen neuro múscul esquelètic. El cribratge de banderes vermelles et permetrà derivar amb rapidesa i seguretat.

La dificultat en el diagnòstic recau en saber identificar quin és l’origen del problema. Aprendràs a fer un diagnòstic diferencial entre problemes neurals i múscul esquelètics i profunditzaràs en la disfunció neural perifèrica.

Totes les proves diagnòstiques neuro ortopèdiques basades en l’evidència. Millora el procés de valoració i observació amb una exploració física completa que t’ajudi en la formació d’hipòtesis diagnòstiques.

Formació en ecografia múscul-esquelètica de 0 a 100 amb un expert al teu costat, pràctica diària i pacients reals. Aprèn a utilitzar l’ecògraf en processos de rehabilitació (RUSI) i incorporar-lo per fer punció seca ecoguiada.

Aprèn a integrar el model biopsicosocial en la teva pràctica clínica per entendre els factors contextuals que acompanyen a la persona. Comprendre el dolor esdevindrà una peça clau en la manera d’abordar els símptomes i objectius del teu pacient. Aprendràs a treballar a dins d’un equip multidisciplinari format per diferents perfils professionals amb un objectiu comú.

Ordena tots els teus coneixements en una base sòlida que et permeti confeccionar hipòtesis diagnòstiques encertades. Descobreix els algoritmes de valoració claus en l’exploració i diagnòstic de síndromes de dolor prevalent del sistema neuro múscul-esquelètic.

Marca uns objectius de tractament adequats al diagnòstic i aprèn a dissenyar un tractament integrant la teràpia manual articular, miofascial i neurodinàmica. Redescobreix el paper de l’electroteràpia en els tractaments antiàlgics i a aplicar embenats i ferulatges. Al NEXT també viuràs en primera persona l’ús del treball actiu i l’exercici terapèutic en els processos de recuperació al gimnàs.

Viu en primera persona una intervenció quirúrgica amb l’equip de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa amb l’equip COTCAT. Una experiència única com a fisioterapeuta. *La situació COVID condicionarà la realització d’aquesta pràctica.

Saber fer una lectura crítica de l’evidència que tens al teu abast et permetrà filtrar aquella informació útil per la teva recerca. T’ensenyarem a analitzar dades i posar-les sobre la taula per discutir-ne els resultats i extreure’n conclusions.

CALENDARI

Quatre setmanes de formació repartides en sessions teòriques, pràctiques, estada al costat dels readaptadors i preparadors físics, experiència al quiròfan i treball autònom. Descarrega el calendari formatiu i fes el primer pas cap al fisioterapeuta que vols ser!

Readaptacio Esportiva

UN EQUIP AL TEU COSTAT

L’internship de Fisioteràpia el lidera l’equip de fisioterapeutes del NEXT, especialitzats en el diagnòstic i abordatge de lesions múscul esquelètiques i esportives de l’aparell locomotor. Al curs trobaràs un equip de fisioterapeutes i readaptadors esportius amb més de 10 anys d’experiència totalment volcats en ensenyar-t’ho tot sobre ecografia, algoritmes de valoració, tècniques de tractament i treball actiu.

Descobreix qui forma part de l’equip de fisios del NEXT clicant aquí; veuràs que estan vinculats a clubs esportius com el FCBarcelona o la Selecció Espanyola d’Hoquei Herba i a universitats com la UManresa o Gimbernat.

T’AGRADARIA TREBALLAR AMB NOSALTRES?

Completar l’internship és la millor manera de conèixer l’equip professional de fisioterapeutes i entrenadors del NEXT així com la filosofia de treball que ens uneix. L’estada formativa també és la millor manera d’entrar a la borsa de treball del centre. Aprèn de tot l’equip de professionals i fes-te un lloc al NEXT, t’estem esperant!

EN QUIN PROFESSIONAL ET VOLS CONVERTIR?

Ha arribat el moment d’aprendre al costat d’un equip de fisioterapeutes i preparadors físics amb més de 10 anys d’experiència, el teu propi mentor i pacients reals.

Inverteix en una experiència única

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About